REŢETA ZILEI- DUMINICĂ : Tocăniţă cremoasă de vită cu cartofi
Publicat pe 23.10.2016 la 12:16 Actualizat pe 23.10.2016 la 12:17
Astăzi este duminică şi trebuie să le pregătim celor dragi un prânz delicios. Dacă nu ai nicio idee ce să le oferi celor dragi la masă în această după-amiază, îţi propunem această reţetă foarte uşor de preparat.
Astăzi este duminică şi trebuie să le pregătim celor dragi un prânz delicios. Dacă nu ai nicio idee ce să le oferi celor dragi la masă în această după-amiază, îţi propunem această reţetă foarte uşor de preparat.
Tocăniţa cremoasă de vită cu cartofi este un fel de mâncare consistent, gustos şi foarte uşor de gătit, potrivit unica.ro. Acest preparat este o alegere potrivită pentru prânzul de duminică, mai ales într-o zi friguroasă cum este astăzi. Uite de ce ai nevoie şi cum trebuie să procedezi pentru a realiza acest fel de mâncare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită, cubulețe
- 4 cartofi roșii mari
- 3 morcovi
- 1 ceapă tocată
- 3 tulpini de țelină tocate
- 500 ml apă
- 2 linguri amidon
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 căței de usturoi
- 1/2 frunze de dafin
- 1/2 linguriță piper
- 2 linguri pudră de ceapă
- 1/2 linguriță boia
- 150 ml pastă de roșii
Mod de preparare:
Într-o pungă alimentară cu fermoar, toarnă condimentele, adaugă carnea cubulețe, închide punga și agit-o până se acoperă de condimente. Într-o cratiță, adaugă carnea condimentată şi căleşte-o în uleiul vegetal, timp de 5 minute.
Când se rumenește toată carnea, redu focul, adaugă ceapa și usturoiul feliat. Amestecă din când în când, 2-3 minute.
Adaugă apa, pasta de roșii și frunzele de dafin și pune tot preparatul la fiert, la foc mic. E importat ca oala să fie semi-acoperită. Lasă la fiert 1 oră, 1 oră jumătate, iar din când în când mai amestecă în preparat.
Scoate frunza de dafin şi adaugă cartofii, morcovii și țelina. Pune din nou pe foc, acoperă și mai lasă la fiert încă 30-40 de minute, până când se pătrund legumele.
Pentru ca tocăniţa să aibă un sos cremos și aromat este nevoie ca într-un bol să combini puțină apă cu amidon. Pune peste o cană din zeama tocăniței, amestecă și, când se îngroașă, toarnă înapoi în oală. Amestecă și mai lasă pe foc încă 5 minute.
Poftă bună!
B.H.