REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tort cu ciocolată, migdale şi nuci
Publicat pe 19.04.2015 la 17:07 Actualizat pe 19.04.2015 la 17:32
Se apropie o ocazie specială în viaţa ta sau vrei să-ţi surprinzi jumătatea în cel mai dulce mod cu putinţă? Noi îţi recomandăm un tort de ciocolată cu migdale şi nuci făcut în casă. Nu te speria, am ales o reţetă simplă şi o să-ţi răpească puţin timp.
Se apropie o ocazie specială în viaţa ta sau vrei să-ţi surprinzi jumătatea în cel mai dulce mod cu putinţă? Noi îţi recomandăm un tort de ciocolată cu migdale şi nuci făcut în casă. Nu te speria, am ales o reţetă simplă şi o să-ţi răpească puţin timp.
Ca să prepari un tort de ciocolată cu migdale şi nuci ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
- 200g ciocolată Venchi;
- 150g unt tăiat cubuleţe;
- 5 ouă separate;
- 150g de zahăr fin;
- 150g de miez de nucă măcinată;
- 100g de făină de migdale;
Pentru glazură:
- 100 ml smântână pentru frişcă;
- 150g de ciocolată Venchi.
Cum se prepară această reţetă de tort?
Prima dată trebuie să incinzi cuptorul la 180 de grade şi apoi să ungi bine cu unt o tavă rotundă, cu fund detaşabil şi gaură pe mijloc.
Bun, şi acum să ne apucăm serios de teabă! Topeşte 200g de ciocolată cu untul la bain marie, după care îl laşi să se răcească. Şi, în timpul ăsta baţi gălbenuşurile cu zahărul bine de tot cu un mixer electric până când devin cremoase şi se deschid la culoare, potrivit printesapolonic.ro. După aceea, încorporezi uşor amestecul de ciocolată şi unt, apoi nucile măcinate şi făina de migdale.
La final baţi albuşurile până fac vârfuri şi apoi le încorporezi cu grijă în blat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă şi se coace 45-50 de minute.
Următorul pas presupune prepararea glazurii. Amesteci 150g de ciocolată topită cu smântâna pentru frişcă şi e gata. Poţi să glazurezi tortul. Şi, desigur să-l ornezi după pofta inimii. Îl poţi savura după 30 de minute în care s-a odihnit la rece.
Poftă infinit de bună!
D.D.
Sursă: printesapolonic.ro
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Salată de paste - rapidă şi sănătoasă
REŢETA ZILEI - JOI: Îngheţată de orez cu miere şi iaurt! Nu te vei mai putea opri din mâncat