REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tort diplomat fără coacere
Publicat pe 17.05.2015 la 16:32 Actualizat pe 17.05.2015 la 16:47
Recomandarea noastră pentru astăzi este o reţetă simplă şi rapidă ce nu o să-ţi afecteze silueta. Îți propunem o rețetă de tort fără coacere, cu cremă diplomat pe bază de iaurt și fructe de pădure că topping:
Recomandarea noastră pentru astăzi este o reţetă simplă şi rapidă ce nu o să-ţi afecteze silueta. Îți propunem o rețetă de tort fără coacere, cu cremă diplomat pe bază de iaurt și fructe de pădure că topping:
Pentru cremă:
- 500 gr iaurt 3% grăsime
- 50 gr zahăr
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic de gelatină
Pentru topping:
- 200 gr zmeură
- 100 gr zahăr
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
1. Pentru blat: Trebuie să prepari laptele în care vei înmuia pișcoturile. Încălzește laptele la temperatură camerei, îndulcește-l cu zahărul brun, adaugă esența de vanilie și coniac. Pune totul într-un pahar înalt, în care să poți bagă complet un pișcot. Fiecare pișcot se pune apoi la baza unui inel pentru tort, astfel încât să formeze un blat.
3. Iaurtul se amestecă bine cu zahărul, până se încorporează complet. Separat, se face frișca lichidă (această trebuie să fie rece) cu mixerul și se adaugă la cremă de iaurt.
4. Prepară gelatină după indicațiile de pe plic, las-o la răcit și adaug-o încet în cremă de iaurt și frișcă, amestecând cu mixerul la viteză redusă. Ai grijă să nu o pui fierbinte în compoziție. Toarnă cremă peste blat, în inel, și las-o la răcit câteva ore sau/ și peste noapte.
5. Pentru topping, pune într-o tigaie 150 gr zmeură cu zahărul și două linguri de apă, amestecă și lasă-le să dea în clocot, până se formează un gem. Amestecă-l cu cele 50 gr de zmeură rămase și pune la răcit. Toppingul se adaugă peste tort înainte de servire, după care se presară și fulgii de migdale.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ - Tartă cu ananas
REŢETA ZILEI - VINERI: Cum faci merdenele cu brânză acasă! Ieftin, rapid şi delicios
E.V