REŢETA ZILEI - JOI: Cartofi umpluţi cu mozzarella şi ou fiert înveliţi în bacon
Publicat pe 15.12.2016 la 15:54 Actualizat pe 15.12.2016 la 15:54
Un preparat uşor şi rapid de făcut sunt cartofii umpluţi cu mozzarella şi ou fiert înveliţi în bacon. Un deliciu de preparat.
Un preparat uşor şi rapid de făcut sunt cartofii umpluţi cu mozzarella şi ou fiert înveliţi în bacon. Un deliciu de preparat.
INGREDIENTE
- 4 cartofi mari
- 4 ouă fierte
- 150 g mozzarella rasă
- frunze de busuioc
- 200 g felii subțiri de bacon
- chimen
- sare
- piper
- rozmarin
MOD DE PREPARARE
Pentru început se pun la fier cartofii necurăţaţi de coajă într-o cratiţă cu apă clocotită şi puţină sare. După ce se fierb, se trec printr-un jet de apă rece şi se curăţă.
Cartofii se taie în jumătăţi şi se scobesc în interior cu ajutorul unui cuţit, cu mare atenţie ca să nu rupeţi cartofii. Se trasează conturul unde trebuie scobit, iar cu ajutorul unei linguriţe se răzuieşte interiorul.
Peste cartofi se presară rozmarin măcinat, sare, piper şi apoi se adaugă mozzarella amestecată cu chimen şi frunze mărunţite de busoioc. Se pune câte o jumătate de ou în fiecare jumătate de cartof sau întreg oul, depinde de dimensiunea cartofului. Cele două jumătăţi de cartofi se unesc, conform bucataras.ro
Cartoful "întreg" se va îmbrăca în felii de bacon. Cartofii înveliţi în bacon se pun hârtie de copt şi se bagă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C sau până când baconul se va rumeni.
În ultimele 7-8 minute, se desface hârtia de copt pentru a se rumeni mai bine.
Poftă bună!
D.S.