REŢETA ZILEI: Joi - Cea mai bună bună zacuscă de ciuperci! Se pregăteşte repede şi are un gust nemaipomenit
Publicat pe 25.08.2016 la 14:20 Actualizat pe 25.08.2016 la 14:25
Cine nu iubeşte zacusca de ciuperci? Este o minunăţie! Îţi arătăm mai jos cum să o prepari foarte repede şi să aibă un gust formidabil.
Cine nu iubeşte zacusca de ciuperci? Este o minunăţie! Îţi arătăm mai jos cum să o prepari foarte repede şi să aibă un gust formidabil.
Ingrediente:
2 kg ciuperci
1 kg ardei capia
2 kg gogoşari roşii
1 kg ceapă
600 ml ulei
800 ml pastă de roşii sau bulion
sare grunjoasă, piper
6 foi dafin
1 căpăţâna usturoi
1-2 ardei iuţi
Mod de preparare:
Se coc gogoşarii şi se curăţă de pieliţă. Curăţă şi ceapa. Când legumele sunt tocate, trebuie să le pui la călit. Separat amestecă ceapa cu 150 ml de ulei, iar gogoşarii şi ardeii cu 200 ml de ulei. Când gogoşarii şi ceapa sunt căliţi se pun într-o oală mai mare alături de cipierci. Lasă la fiert 50-60 de minute, iar între timp adaugă usturoiul tocat şi condimentele.
Înainte de a fi gata cu 10 minute pune şi bulionul. Pune apoi zacusca în borcane, apoi bagă-le la cuptor la 180 de grade pentru o oră. Trebuie lăsate în cuptor câteva ore, apoi poate fi gustat, conform bucataras.ro.
Poftă bună!
R.P.