REŢETA ZILEI - JOI: Cea mai bună friptură la cuptor pentru masa de Crăciun! Iese fragedă şi delicioasă
Publicat pe 03.12.2015 la 16:45 Actualizat pe 03.12.2015 la 16:55
Am intrat deja de câteva zile în luna cadourilor, iar Crăciunul bate la uşă. Zilele vor zbura mai repede decât credem, aşa că ar trebui să începem din timp pregătirile pentru această sărbătoare pentru ca totul să iasă perfect.
Am intrat deja de câteva zile în luna cadourilor, iar Crăciunul bate la uşă. Zilele vor zbura mai repede decât credem, aşa că ar trebui să începem din timp pregătirile pentru această sărbătoare pentru ca totul să iasă perfect.
Învaţă cum să prepari o delicioasă friptură de porc, perfectă pentru masa de Crăciun. Iată cum se prepară potrivit site-ului gustos.ro.
Ingrediente:
Pentru marinadă:
1 pahar de bere
1 linguriță de sare
piper
-1 ceapă
-1 crengura mică rozmarin
-1 bucată cotlet fără os de -1 kg
-5 căței de usturoi
-1 linguriță sare
-piper
-1/2 linguriță turmenic
-1/2 linguriță curry
-1,5 kg cartofi
1-2 morcovi
-1 ceapă
-1 căpățâna de usturoi
-rozmarin/ cimbru
-sare
piper
-ulei
Mod de preparare:
Carnea se pregăteşte cu o zi înainte să se marineze. Se amestecă berea cu sare, piper, ceapă tăiată bucăți, rozmarin și se pune carnea în marinadă, la 12 ore se întorc dacă nu o acoperă. A doua zi o scot din marinadă, amestec toate condimentele cu puțin ulei și ung carnea pe toate părțile. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 min.
Între timp se curăţă legumele și se taie în patru sau 6 depinde de mărime, dar să fie bucăți destul de mari. După care într-o tavă se așează o foaie de hârtie, dar nu e obligatoriu, şi se pun legumele care se amestecă cu sare piper, rozmarin, ulei iar îm mijloc se pune carnea. Se acoperă cu hârtie și se da la cuptorul încins în prealabil la 200 C timp de 25 -30 min. După care se ia hârtia și se mai lasă 30 min.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi: