REŢETA ZILEI: Joi- Chec cu portocale şi fructe de pădure. Un desert foarte uşor de realizat
Publicat pe 16.06.2016 la 16:25 Actualizat pe 16.06.2016 la 16:39
Dacă îţi este poftă de ceva dulce trebuie să încerci această reţetă simplă şi extrem de gustoasă. Checul cu portocale şi fructe de pădure va fi atât pe gustul tău, cât şi pe gustul membrilor familiei.
Dacă îţi este poftă de ceva dulce trebuie să încerci această reţetă simplă şi extrem de gustoasă. Checul cu portocale şi fructe de pădure va fi atât pe gustul tău, cât şi pe gustul membrilor familiei.
Ingredientele necesare:
- 400 g făină
- 300 g zahăr
- 150 ml lapte
- 150 g unt
- 3 ouă mari
- 1 linguriţă cu praf de copt
- sucul şi coaja rasă de la 3 portocale
- Două linguri cu cacao neagră
- 50 gr merişoare uscate
- 100 gr fructe de pădure: mure, zmeură, afine, coacăze negre şi roşii
- Pentru decor ne sunt necesare:
- Topping de fructe de pădure (+ 2 linguri cu zahăr)
- Fructe de pădure proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Se amestecă untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă. Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se amestecă uşor compoziţia. Se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele şi se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloaşelor. Trei sferturi din compoziţie se toarnă într-o tavă/formă de copt unsă cu puţin ulei ori cu unt. Restul compoziţiei se amestecă cu cacaoa şi se adaugă în tavă, peste compoziţia de portocale.
Se pun merişoarele uscate şi fructele de pădure şi se dă tava/forma la cuptor, la o temperatură de 160-170 de grade până ce se rumeneşte frumos (sau se încearcă cu o scobitoare consistenţa aluatului, dacă aceasta rămâne lipicioasă se continuă coacerea). Între timp, se pregăteşte toppingul de fructe: Se aşază într-o crăticioară fructele de pădure, se presară două linguri cu zahăr şi se fierb la foc mic până ce sosul format capătă consistenţă, conform bucataras.ro.
După coacere, checul se răceşte treptat, în cuptor, cu uşa întredeschisă. După răcirea completă se toarnă topping-ul de fructe şi se ornează cu fructe proaspete sau congelate, după caz.
R.P.