REŢETA ZILEI - JOI: Chec glazurat! Un deliciu de preparat
Publicat pe 05.01.2017 la 20:03 Actualizat pe 06.01.2017 la 01:28
Pentru astăzi v-am pregătit o reţetă delicioasă de chec glazurat! Bun de te lingi pe deget, orice gospodină va încerca această reţetă.
Pentru astăzi v-am pregătit o reţetă delicioasă de chec glazurat! Bun de te lingi pe deget, orice gospodină va încerca această reţetă.
INGREDIENTE
2 Checuri :
7 oua
un praf sare
400 g zahar (1+1/2 cana)
260 g faina (1+1/2 cana)
200 ml ulei (1/2 cana)
1/2 plic praf de copt (5 g)
1-2 lg cacao
Crema :
1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
300 ml lapte
200 g zahar
200 g unt
Glazura :
200 g ciocolata
150 ml frisca lichida
50 g unt
Decor :
50 g ciocolata alba
MOD DE PREPARARE
Două checuri:
Albușurile se bat spumă cu praf de sare, se pune zahărul și făina amestecată cu praf de copt.
Într-un alt bol se mixează gălbenușurile cu ulei, iar peste ele se pun albușurile spumă.
Compoziția opținută se împarte în două. O parte se pune într-o formă de chec, iar în cealaltă se pune 1-2 linguri de cacao, se amestecă și se pune într-o altă formă de chec.
Checurile se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Crema:
Se fierbe budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Untul moale se mixează spumă, iar în acesta punem câte o lingură de budincă răcită.
Checurile se taie felii, după ce se răcesc. Se lipește fiecare felie de chec cu crema, astfel încât să fie o felie fără cacao, una cu cacao și încă una fără cacao.
Glazura:
Ciocolata, untul și frișca lichidă se pun într-o cratiță pe aburi și le topim. Cu această glazură se îmbracă torturile.
Checul se pune la rece pentru 2-3 ore, conform bucataras.ro.
D.S.