REŢETA ZILEI - JOI: Ciulama de pui cu ciuperci. Fiecare gură pe care o iei din delicioasa mâncare îţi gâdilă papilele gustative!
Publicat pe 22.09.2016 la 17:05 Actualizat pe 22.09.2016 la 17:26
Ciulamaua de pui cu ciuperci e o reţetă tare simplă şi extrem de gustoasă! Iar combinată cu mămăligă, te va face să mai vrei o porţie.
Ciulamaua de pui cu ciuperci e o reţetă tare simplă şi extrem de gustoasă! Iar combinată cu mămăligă, te va face să mai vrei o porţie.
Ingrediente pentru ciulama de pui cu ciuperci:
- 1 piept de pui;
- 1 ceapă medie;
- 250 g ciuperci;
- 200 ml smântâna pentru gătit;
- 3 căței usturoi;
- sare;
- piper;
- 2 linguri făină.
Mod de preparare:
Începem prin a pune într-un ceau 2-3 linguri ulei în care se călesc ceapa și usturoiul, pe care le-ai toat mărunt înainte. Atunci când se înmoaie ceapa se adaugă pieptul de pui. De asemenea, acesta trebuie tăiat cubulețe și condimentat înainte de a fi pus în uleiul încins alături de ceapă şi usturoi, potrivit culinar.ro.
După ce pieptul de pui se albește pe toate părțile, se adaugă ciupercile curățate și tăiate felii. Acestea se călesc timp de 5 minute, după care se adaugă două pahare cu apă. Acum e vremea să dai focul mic pentru ca ciupercile să se fiarbă-n tihnă. Atenţie, după aceea smântâna lichidă se toarnă în ceaun amestecând în continuu.
Bun, acum ai ajuns la ultimul pas al gustoasei reţete: într-un castron amesteci făină cu 3 linguri apă, după care pui 2-3 linguri de ciulama. Amestecul de făină se toarnă în ceaun amestecând energic. Se mai fierbe 5 minute, dar ai mare grijă să nu se prindă. La final, se condimentează după gust.
Sfat: Ciulamaua de pui cu ciuperci se servește cu pătrunjel și mămăliguță.
Poftă nebună!
D.D.