REŢETA ZILEI: Joi- Clătite cu ciuperci şi bacon
Publicat pe 07.07.2016 la 14:09 Actualizat pe 07.07.2016 la 14:20
Astăzi vă prezentăm o reţetă simplă, se pregăteşte rapid şi este tare gustoasă: clătite cu ciuperci şi bacon.
Astăzi vă prezentăm o reţetă simplă, se pregăteşte rapid şi este tare gustoasă: clătite cu ciuperci şi bacon.
Ingrediente:
Pentru clătite: - 250g făină, 1 linguriţă de sare, 3 ouă, 500 ml lapte, 40g de unt, câteva fire de chives tocat
Pentru umplutură: - 350g de ciuperci tocate mărunt, o ceapă tocată fin, 20 g de unt, o legătură de pătrunjel proaspăt tocat, 250g de bacon tăiat cubuleţe, câteva linguri de sos bechamel
Pentru sosul bechamel: - 30g de unt, 30g de făină, 500 ml lapte, nucşoară măcinată, sare de mare, piper alb
Alte ingrediente: - 50g de parmezan ras
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu sarea şi puneţi pe rând cele 3 ouă. Apoi, adăugaţi treptat laptele amestecând energic cu un tel. La final topiţi untul într-o tigaie până capătă o culoare maronie şi turnaţi-l peste compoziţia de clătite. Presăraţi chives-ul tocat şi daţi aluatul la rece pentru 30 de minute. Următorul pas este să pregătiţi sosul bechamel. Îl găsiţi în comerţi gata preparat.
Topiţi untul, luaţi-l de pe foc şi adăugaţi treptat făina amestecând cu un tel. Puneţi din nou cratiţa pe foc şi turnaţi laptele puţin câte puţin amestecând foarte energic cu telul. Aromaţi sosul cu nucşoară măcinată, sare şi piper alb şi fierbeţi-l la foc mic până când rămâne pe dosul unei linguri pe care o băgaţi în oală, doar aşa, de control. Daţi cratiţa deoparte şi acoperiţi-o cu o folie alimentară astfel încât să nu se formeze crustă. Etapa cu numărul 3 este pregătirea umpluturii: căliţi ceapa în unt, adăugaţi ciupercile tocate mărunt şi lăsaţi tigaia pe foc domol până se evaporă toată apa.
Adăugaţi baconul tăiat cubuleţe peste ciuperci şi legaţi umplutura cu câteva linguri de sos bechamel. Încingeţi cuptorul la 220 de grade şi umpleţi clătitele cu minunata compoziţie, să turnaţi peste ele restul sosului bechamel şi să presăraţi parmezanul ras. Lăsaţi tava la cuptor pentru 30 de minute şi apoi savuraţi minunăţiile alături de cei mai buni prieteni, conform printesapolonic.ro.
R.P.