REŢETA ZILEI - JOI: Coastă de viţel cu garnitură de cartofi cu pătrunjel! E preparată după secretele din bucătăria lui chef Nicolai Tand
Publicat pe 06.10.2016 la 20:35 Actualizat pe 06.10.2016 la 21:40
Reţeta de astăzi e "sustrasă" de pe blogul lui chef Nicolai Tand! Şi, cum preparatele sale sunt extrem de delicioase, nu mai aştepta şi dă click ca să vezi de ce ai nevoie ca să faci coastă de viţel cu garnitură de cartofi cu pătrunjel.
Reţeta de astăzi e "sustrasă" de pe blogul lui chef Nicolai Tand! Şi, cum preparatele sale sunt extrem de delicioase, nu mai aştepta şi dă click ca să vezi de ce ai nevoie ca să faci coastă de viţel cu garnitură de cartofi cu pătrunjel.
Ingrediente pentru coastă de viţel cu garnitură de cartofi cu pătrunjel :
- o coastă de vitel (800-900g);
- 4 cartofi;
- 3-4 căţei de usturo;
- 1 legătură de pătrunje;
- muştar Dijonnaise Maill;
- ulei de măsline;
- 1 lingura de un;
- sare;
- pipe.
Cum se pregăteşte:
Iau coasta de vita (e un pic neagra fiindca a fost lasata 20 de zile la maturat) si ii pun sare si piper – are un pic de grasime, foarte importanta fiindca da gust, potrivit nicolaitand.ro. Am nevoie de o tigaie, o ung cu ulei de masline si ii dau carnii un pic de culoare pe aragaz (2-3 minute), dupa care var tigaia la cuptor vreo 20 de minute la 180-200°C (30 de minute daca o vrei mai bine facuta). Acum garnitura. Curat cartofii si ii tai cubulete. O sa-i fierb putin in tigaie, in ulei, la foc mic si apoi o sa dau focul mare sa prinda un pic de culoare. Cat se fierb cartofii imi pregatesc usturoiul, numa’ il sfaram ca sa iasa aroma si il las cu coaja. Va arata rustic langa halca de carne. Fac si patrunjelul maruntel. Cartofii mei au fiert deja, dau focul mai mare. Uitati ce culoare faina si apetisanta au, pun si un pic de unt, mai las un pic, pun patrunjelul, usturoiul, sare, piper si cartofii mei sunt gata. Ca si garnitura folosesc un sos dijonnaise luat de la Mega Image, un pic à l’ancien, cu boabe mici – pun cateva lingurite intr-un bol. Foarte important, pun sare mare (grunjoasa) pe carne dupa ce o scot din cuptor. Pun piper si pe carne, si pe cartofi, si tai carnita cu un cutit ascutit! E gata mancarica mea!
P.S.: e o reţetă nemaipomenită, care se potriveşte perfect pe masa de Crăciun.
Poftă nebună!
D.D.