Reţeta zilei: Joi - Covridog! Perfect pentru zilele la muncă sau când pur şi simplu nu ai chef să găteşti
Publicat pe 12.01.2017 la 15:45 Actualizat pe 12.01.2017 la 16:14
Cu siguranţă îţi cumperi mereu şi ai vrea să ştii şi tu reţeta. Să faci covridog este cel mai simplu lucru. Îţi spunem noi mai jos reteta.
Cu siguranţă îţi cumperi mereu şi ai vrea să ştii şi tu reţeta. Să faci covridog este cel mai simplu lucru. Îţi spunem noi mai jos reteta.
Ai nevoie de:
450 gr făină
7 gr drojdie uscată
270 ml apă minerală
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă zahar
sare
10 crenvurşti
1 ou
mac
Mod de preparare:
Pentru aluat: Pune făina într-un bol, adaugă sare, zahăr, drojdie şi amestecă bine cu o lingură. Încălzeşte puţin apa minerală, apoi adaugă peste amestec. La final pune puţin ulei de măsline şi amestecă bine. Acoperă cu un prosop. După ce îl laşi o oră la dospit, întinde-l şi începe să îl relucrezi cu sucitorul. Taie fâşii. Ia câte un crenvurşte şi înfăşoară-l cu bucata de aluat. Prinde foarte bine la capete. Pune-le pe toate într-o tavă şi unge cu ou bătut, apoi macul. Lasă tavă în cuptorul încins până când se rumenesc. Îi poţi servi calzi cu sosul tău preferat, conform bucataras.ro.
Poftă bună!