REŢETA ZILEI: Joi- Desertul verii: cheesecake cu pepene
Publicat pe 14.07.2016 la 08:30 Actualizat pe 14.07.2016 la 08:34
Un desert inedit şi răcoritor pe care îl poţi încerca oricând pentru că se prepară într-un mod rapid: cheesecake cu pepene.
Un desert inedit şi răcoritor pe care îl poţi încerca oricând pentru că se prepară într-un mod rapid: cheesecake cu pepene.
Ingrediente:
- pişcoturi de şampanie
- 500 g mascarpone
- 100 ml smântână pentru frişcă
- 3 linguri zahăr
- esenţă de vanilie
Ingrediente pentru stratul de fructe:
- 1 pepene roşu mic
- 1 plic gelatină
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, aşază pişcoturile de şampanie încât să creezi un blat. Bate mascarpone cu smântâna pentru frişcă, zahărul şi esenţa de vanilie. Dizolvă jumătate din plicul de gelatină într-o lingură de apă, apoi încălzeşte-o la microunde şi incorporeaz-o în crema de brânză. Aşază crema de brânză în tavă peste pişcoturi şi lasă tortul la frigider pentru minim 30 minute.
Curaţă pepenele, taie-l bucăţi şi mixează-l în blender. Strecoară pulpa de seminţe, amestecă sucul obţinut cu o lingură de zahăr şi diluează gelatină rămasă. Încălzeşte gelatina pentru 20 de secunde la microunde, amestecă apoi incorporeaz-o în sucul de pepene şi toarnă-l deasupra cremei de brânză. Lasă cheesecake-ul la frigider pentru 2-3 ore, sau până când se întăreşte, conform retetepractice.ro.
R.P.