REŢETA ZILEI - JOI: Gustul copilăriei: supă răcoroasă de vişine
Publicat pe 09.07.2015 la 16:17 Actualizat pe 09.07.2015 la 16:27
Vine vara şi temperaturile caniculare ne dau bătăi de cap, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţeta care cu siguranţă o să vă reamintească de copilărie şi de vacanţele toride de la bunici. Supa de vişine este absolut delicioasă şi cu siguranţă veţi reveni la acest fel de mâncare.
Vine vara şi temperaturile caniculare ne dau bătăi de cap, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţeta care cu siguranţă o să vă reamintească de copilărie şi de vacanţele toride de la bunici. Supa de vişine este absolut delicioasă şi cu siguranţă veţi reveni la acest fel de mâncare.
Ingrediente: 500 g de vişine curăţate de sâmburi, 4 linguri de zahăr, coaja de la o lămâie, un praf de scorţişoară, 2 gălbenuşuri de ou, 150 g de smântână, sare după gust
Mod de preparare: Se pun la fiert 2 l de apă, în care se adaugă coaja de lămâie rasă, scorţişoara, sarea şi zahărul. Se fierbe până când se topeşte bine tot zahărul. Apoi, adaugi vişinele şi se lasă la fiert timp de 10 minute. Separat, se amestecă smântâna cu făina şi cu gălbenuşurile de ou. Compoziţia rezultată se adaugă peste vişine, amestecându-se încontinuu. Se mai lasă maximum 10 minute să fiarbă la foc mic. Se poate servi şi caldă, dar şi rece, de la frigider, simplă sau cu crutoane de pâine.
Citeşte şi