REŢETA ZILEI: JOI - Lapte de pasăre cu căpșune, un desert marca Nicolai Tand pe care familia ta îl va iubi de la prima înghiţitură
Publicat pe 18.02.2016 la 16:10 Actualizat pe 18.02.2016 la 16:40
Vrei să îţi surprinzi familia şi ai rămas în pană de idei? Faimosul bucătar Nicolai Tand va recomandă o reţetă specială de lapte de pasăre.
Vrei să îţi surprinzi familia şi ai rămas în pană de idei? Faimosul bucătar Nicolai Tand va recomandă o reţetă specială de lapte de pasăre.
" V-am spus deja că pentru mine laptele de pasăre este un desert fantastic. Îmi aduce aminte de copilărie, de mama. Și cred din tot sufletul că orice copil se bucură dacă primește un astfel de desert și nu numai. Și ucenicii mei s-au bucurat tare. Este o rețeta răcoritoare și absolut minunată", a scris Nicolai pe blogul lui.
De ce avem nevoie?
4 ouă
150 ml lapte
Zahăr 70 g
Jumătate de baton de vanilie
Smântâna dulce lichidă pentru gătit 50 ml
Extra
2 linguri de vin de porto
O lămâie pentru pulpă, pentru carpaccio
500 g căpșune
Cum am pregătit noi:
Se freacă zahărul cu gălbenușul de ou și se adaugă treptat laptele. Apoi se amestecă totul la bain-marie până se îngroașă bine. La final se adaugă smântâna lichidă și batonul de vanilie.
Aveți grijă cu batonul de vanilie. Trebuie să îl tăiați cu un cuțit și să folosiți doar interiorul cărnos. Va face toate diferența. Sosul de vanilie obținut se ține apoi în apa rece că să nu se taie. Pentru amestecul solid se bat albușurile cu zahăr – câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuș – până se obține o bezea. Apoi se pune compoziția într-un recipient de plastic și se pune la cuptorul de microunde cam un minut.
Am vrut să am un desert răcoritor și nu foarte dulce, pentru că deja laptele de pasăre este dulce. Am ales căpșunele și carpaccio de lămâie tocmai pentru a obține acest efect. Am sfărâmat căpșunele cu un tel pentru că am vrut să obțin bulgări mari. Ca atunci când eram mic. Mergeam în grădină, culegeam căpșunele și le zdrobeam cu furculița și puneam peste ele zahăr. Ceva mai bun nu există! Puteți să mâncați căpșunele doar așa.
Sursa foto NicolaiTand.ro
T.S
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Cremă de căpșune cu bezea și bomboane marca Nicolai Tand
VIDEO / REŢETA ZILEI: MARŢI - Pâine de ÎNGHEŢATĂ! Începe primăvara cu gust