REŢETA ZILEI - JOI: Mâncare de prune - desertul copilăriei! Toţi vor vrea încă o porţie şi complimentele vor fi fără număr
Publicat pe 15.09.2016 la 14:15 Actualizat pe 15.09.2016 la 16:05
Mâncărica de prune e un desert cu care bunica sau mama sigur te-a răsfăţat în copilărie. Dacă vrei să retrăieşti momentele dulci de atunci şi să-i cucereşti pe ai tăi invitaţi, atunci trebuie neapărat să prepari această reţetă.
![REŢETA ZILEI - JOI: Mâncare de prune - desertul copilăriei! Toţi vor vrea încă o porţie şi complimentele vor fi fără număr](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2016%2F9%2F15%2F113191%2Fretetamancaredeprunaspynews.jpg&w=1200)
Sursa foto: laurasweets.ro
Mâncărica de prune e un desert cu care bunica sau mama sigur te-a răsfăţat în copilărie. Dacă vrei să retrăieşti momentele dulci de atunci şi să-i cucereşti pe ai tăi invitaţi, atunci trebuie neapărat să prepari această reţetă.
Ingrediente:
- 500 de gr prune uscate;
- 2 cepe roşii potrivite;
- 100 gr morcovi baby;
- 2-3 linguri ulei
- sare;
- 1 lingură de pastă tomate.
Cum se prepară mâncărica de prune:
Prima dată curăţă ceapa, pe care o tăi mărunt. Într-un vas de ceramică se pun 2-3 linguri de ulei, ceapa tocată mărunt şi morcovii împreună cu un praf de sare. Toate acestea se lasă pe foc timp de aproape o jumătate de oră.
Bun, acum că ai aceste 30 de minute nu mergi la serialul preferat, ci speli în apă rece prunele. Ulterior le desfaci de sâmburi şi le laşi la scurt. După aproape jumătate de oră pe foc, ceapa devine translucidă, iar acesta e semn clar că trebuie adăugate prunele desfăcute. După aceea se dizolvă o lingură de bulion într-o cană cu apă, pe care o pui peste prune, potrivit laurasweets.ro. Acum e momentul să acoperi vasul şi să dai focul mic. În funcţie de aragazul pe care găteşti timpul în care e gata variază - de aceea e bine să guşti din când în când.
Sfaturi: ideal e să alegi prune uscate la soare, nu uscate la fum, pentru că au un gust uşor aspru. Unele gospodine nu folosesc ceapă, iar altele aleg morcovi obişnuiţi tăiaţi rondele subţiri şi topesc câteva linguri de zahăr. Apoi se pun prunele şi morcovii, apa şi se lasă la foc mic până e gata mâncărica de prune.
Poftă nebună!
D.D.