REŢETA ZILEI: Joi - Minciunele cu miere și scorțișoară! Un desert care îţi va aduce aminte de copilărie
Publicat pe 03.11.2016 la 18:10 Actualizat pe 03.11.2016 la 18:38
Ai poftă de ceva dulce? Ţi-e dor de vremurile din copilărie? Îţi spunem noi o reţetă de minciunele care îţi va aduce aminte de bunica şi de felul în care îţi pregătea mereu ceva bun.
Ai poftă de ceva dulce? Ţi-e dor de vremurile din copilărie? Îţi spunem noi o reţetă de minciunele care îţi va aduce aminte de bunica şi de felul în care îţi pregătea mereu ceva bun.
Minciunelele cu miere şi scoţişoară se prepară foarte uşor. Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 300 g de făină 000 Raftul Bunicii
- 2 ouă
- 100 g de unt
- 100 ml lapte bătut
- 50 g de zahăr
- 10 g de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- coaja de la o lămâie
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 3 linguri de miere de salcâm
- 1 lingură de zahăr pudră
- 1 lingură de scorțișoară
Mod de preparare:
Frământă aluatul din făină, praf de cop, zahăr, ouă, lapte şi unt topit. Pune făină pe masa de lucru şi începe să întinzi aluatul până ajungi la o foaie subţire de aproximativ jumătate de centimetru. Taie cu un cuțit romburi cu latura de aproape 10 cm și apoi fă o mică încizie în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică!
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi lasă minciunelele la prăjit timp de 2-3 minute pe ficare parte până se rumenesc. Scoate-le cu grijă şi pune-le într-un bol cu şerveţele absorbante. La final toarnă miere şi presară hazăr pudră şi scorţişoară măcinată peste ele, conform printesapolonic.ro.
Poftă bună!