REŢETA ZILEI - JOI : Muşchiuleţ de porc la tigaie cu dulceaţă de ceapă roşie
Publicat pe 24.11.2016 la 12:54 Actualizat pe 24.11.2016 la 12:52
Muşchiuleţul de proc la tigaie cu dulceaţă de ceapă roşie este un deliciu, unde mai pui că este o reţetă care se face foarte uşor şi pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Muşchiuleţul de proc la tigaie cu dulceaţă de ceapă roşie este un deliciu, unde mai pui că este o reţetă care se face foarte uşor şi pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Pentru că astăzi este joi şi weekendul este tot mai aproape, ţi-am pregătit o reţetă foarte gustoasă. Deşi pare complicat, aceste preparat de realizează fooarte uşor. Uite ce ingrediente trebuie să ai la îndemână şi cum trebuie să procedezi, potrivit caietulcuretete.com.
INGREDIENTE:
- 1 muşchiuleţ de porc
- sare de mare
- piper mozaic
- 3 linguri ulei
- 100 ml oţet balsamic
- 500 gr ceapă roşie
- 3 linguri zahăr brun
- 100 ml vin roşu
- scorţişoară
- nucşoară
- anason
MOD DE PREPARARE:
Întâi de toate ar trebui să te apuci de dulceaţa de ceapă. Începe prin a carameliza zahărul brun, adaugă ceapa tăiată fideluţă şi căleşte-o până se înmoaie. Adaugă apoi vinul şi jumătate din cantitatea de oţet balsamic. Asezonează cu scorţişoară, piper şi nucşoară măcinate şi fierbee câteva minute până capată consistenţă de dulceaţă.
Condimetează muşchiuleţul cu sare şi piper şi pune-l la prăjit. Când s-a rumenit, adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de oţet balsamic şi las-l până se caramelizează uşor.
După ce e gata, taie muşchiuleţul în felii şi adaugă peste el dulceaţa de ceapă.
Poftă bună!
B.H.