REŢETA ZILEI - JOI: Novac pe pat de legume la cuptor! Papilele gustative vor sărbători o zi întreagă, iar masa e gata cât ai spune: "Peşte!"
Publicat pe 01.09.2016 la 15:20 Actualizat pe 01.09.2016 la 15:28
A sosit toamna, dar parcă nu vrei să renunţi la legume când vine vorba de mâncare, mai ales că, în curând vor începe târgurile de legume. Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă uşoară, sănătoasă şi bogată în vitamine, datorită numeroaselor legume, care se vor regăsi în farfuria ta. E vorba despre novac pe pat de legume la cuptor.
A sosit toamna, dar parcă nu vrei să renunţi la legume când vine vorba de mâncare, mai ales că, în curând vor începe târgurile de legume. Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă uşoară, sănătoasă şi bogată în vitamine, datorită numeroaselor legume, care se vor regăsi în farfuria ta. E vorba despre novac pe pat de legume la cuptor.
Ca să prepari novac pe pat de legume la cuptor ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 novac proaspăt la 2 kg curăţat;
- 4 cepe albe mari;
- 300 gr ciuperci proaspete mai mari;
- un ardei roşu;
- o conservă de porumb dulce;
- mix legume congelate: broccoli, păstăi, morcov;
- o conservă roşii uscate cu capere;
- sos soia;
- 2 lg bulion;
- condimente Kotonyi pentru peşte;
- sare;
- piper;
- oregano;
- ulei de măsline;
- zeamă de lămâie.
Cum se prepară:
Mai întâi se spală peştele şi se usucă cu un şeret, după care se crestează şi se pune într-o pungă de plastic în care se toarnă un pic de sos de soia, zeama de lămâie şi uleiul de măsline, dar şi sarea şi condimente Kotanyi, potrivit laurasweets.ro. La final, se stânge punga şi se bagă la frigider aproape o jumătate de oră.
În acest timp în care novacul e răsfăţat de mirodenii, ceapa se curăţă, se spală şi se taie julien. Apoi se spală ardeiul şi se taie fâşii, iar ciupercile se trec şi ele printr-un jet de apă, după care se lasă la scurs. Într-o tavă mai mare se pune un pic de ulei de măsline, apoi se presară ceapa tăiată şi se toarnă un pic de sos de soia peste ea.
În următorul pas se adaugă mixul de legume decongelate, roşiile uscate cu capere, porumbul dulce şi ciupercile. Acum a sosit momentul în care scoţi peştele de la frigider, care se scurge de zeama lăsată şi se aşează peste legume; iar apoi se unge peştele cu puţin bulion. Acum presară piper, sare, condimente şi, la sfârşit, adaugă şi un strop de oregano.
Gata, acum e momentul să bagi tava în cuptorul preîncălzit şi se coace timp ce 10 minute la foc iute şi apoi între 40 şi 50 de minute la foc mediu. În acest timp, nu te duce să vezi încă un episod din serialul preferat şi să uiţi de mâncare. Trebuie să amesteci din când în când cu o lingură în mixul de legume şi mai presărăm din sosul format deasupra peştelui.
D.D.