Reţeta zilei- JOI: Papoutsakia, un preparat grecesc delicios
Publicat pe 13.10.2016 la 11:00 Actualizat pe 13.10.2016 la 11:17
Astăzi vă propunem o reţetă gustoasă şi cu care îi veţi surpinde cu siguranaţă pe cei dragi. Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă care vă va încânta papilele gustative.
Astăzi vă propunem o reţetă gustoasă şi cu care îi veţi surpinde cu siguranaţă pe cei dragi. Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă care vă va încânta papilele gustative.
Ingrediente:
6 vinete rotunde
500 g carne tocată de vită
3 roşii bine coapte
2 cepe
100 ml ulei
200 g sos alb
200 g caşcaval uscat
1 căţel usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Taie vinetele în două pe lung şi presară-le cu sare, iar apoi lasă-le o oră să se elibereze sucul.
Între timp, într-o tigaie cu ulei căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, adaugă carnea pe care o desfaci cu lingura de lemn. Adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.
Şterge vinetele şi prăjeşte-le uşor în ulei, apoi, cu o linguriţă scoate miezul şi pune-l tocat mărunt în amestecul de carne. Se umplu vinetele cu amestecul de carne.
Pune sos alb pe fiecare vânătă, presară cu caşcaval ras şi pune-le la cuptor pentru 25 de minute, potrivit unica.ro.
B.H.