REŢETA ZILEI - JOI / Prăjitură cu gem de prune şi migdale
Publicat pe 08.09.2016 la 16:03 Actualizat pe 08.09.2016 la 16:16
Un desert delicios este binevenit în orice moment, aşa că îţi propunem să pregăteşti o prăjitură cu gem de prune şi migdale.
Un desert delicios este binevenit în orice moment, aşa că îţi propunem să pregăteşti o prăjitură cu gem de prune şi migdale.
Ai nevoie de:
- Foi
- 6 ouă
- 250 g margarină ramă
- 240 g zahăr
- 240 g făină
- 1 linguriţă amoniac
- 2 linguri cacao
Umplutură
- gem de prune cu migdale
- glazură
- ciocolată neagră topită
- ciocolată albă rasă
Mod de preparare:
Pentru a pregăti foile trebuie să amesteci margarina la temperatura camerei cu zahăr până când aceasta se topeşte, iar apoi adăugăm gălbenuşurile, amoniacul stins cu zeamă de lămâie şi omogenizăm. Adăugăm făină şi amestecăm la final adăugăm albuşurile bătute spumă tare. Împărţim compoziţia în 3 părţi egale, într-o parte adăugăm cacaoa cernută şi omogenizăm.
Ulterior, într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt şi se întinde compoziţia într-un dreptunghi cu dimensiune de 33/24 cm, cu aproximaţie. Coacem pe rând foile albe şi apoi cea cu cacao. Băgăm tavă la cuptorul preîncălzit, avem grijă că se coace destul de repede, cca 12-15 min. Scoatem cu tot cu hârtie de copt din tavă şi lăsăm să se răcească, apoi dezlipim uşor hârtia de copt, cu atenţie să nu rupem foile..
Pentru a asambla această prăjitură, pe o planşeta foaia albă, întindem gem de prune cu migdale, nici foarte mult gem dar nici doar să ungem foaia, apoi radem ciocolată, aşezăm foaia de cacao, presăm uşor să se lipească foile între ele, întindem gem, radem ciocolată şi aşezăm ultima foaie, presăm bine. La final turnam ciocolată topită, întindem bine pe toată suprafaţă şi radem ciocolată albă. Lăsăm să se răcească glazură şi apoi portionam.
Sursa foto: bucătăraş.ro
T.F.S