REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitură de căpşuni în straturi, perfectă pentru sezonul cald
Publicat pe 21.05.2015 la 16:12 Actualizat pe 21.05.2015 la 16:42
Căpşunile au apărut, iar dacă ai chef să pregăteşti o prăjitură cu ele, reţeta noastră îţi va satisface poftele culinare! Acest desert în straturi este perfect pentru sezonul cald.
Căpşunile au apărut, iar dacă ai chef să pregăteşti o prăjitură cu ele, reţeta noastră îţi va satisface poftele culinare! Acest desert în straturi este perfect pentru sezonul cald.
Ingrediente:
- 500 gr căpșuni proaspete
- 3 pachețele de jeleu de căpșuni
- 250 gr biscuiţi simpli
- 100 gr unt
- 60 gr zahăr
- 9 linguri apă rece
- 2 linguri de gelatină granulată
- 340gr smântână
- coajă rasă și zeamă de la o lămâie medie
- coajă rasă de la o portocală
- 150ml frișcă
- 2 albușuri
- 50 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi, puneţi biscuiții într-o pungă de plastic și pisaţi cu ajutorul unei vergele. Fierbeţi untul într-un vas împreună cu apa și zahărul. Aşezaţi biscuiţii într-un vas de sticlă termorezistent și puneţi compoziţia peste ei. Folosiţi o lingură mare pentru a nivela. Lăsaţi la frigider să se răcească până preparaţi crema.
Gelatina trebuie să o dizolvaţi în două linguri de apă în cuptorul cu microunde şi să o lăsaţi să se răcească. Apoi, într-un bol amestecaţi smântâna cu zahărul, sucul și coaja rasă de la lămâie și portocală. Adăugaţi albuşurile bătute spumă, gelatina și frișca. puneţi-le peste biscuiți, iar apoi lăsaţi-le la frigider ca să se întărească.
Spălaţi bine căpşunile și tăiaţi-le în jumătăți. Pachetele de jeleu le pregătiţi conform instrucțiunilor de pe pachet și le lasaţi la rece până când încep să se întărească puțin. Când s-a întărit crema, o acoperiţi cu căpșunile și jeleul puțin întărit.
Prăjitura trebuie să o lăsaţi la frigider trei ore înainte să o serviţi.
Poftă bună!
A.B.