REŢETA ZILEI - JOI: Pui Kung Pao! O reţetă faimoasă în America, dar care e asociată cu bucătăria chinezească
Publicat pe 23.03.2017 la 22:55 Actualizat pe 23.03.2017 la 23:31
Are o denumire sofisticată, dar puiul Kung Pao este o rețetă ușor de pregătit. În plus, e exotică și faimoasă în America, iar de multe ori e asociată cu bucătăria chinească. Această reţetă e destul de autentică, în sensul că are în compoziție gustul dulce combinat cu sărat, iute și acrișor.
Are o denumire sofisticată, dar puiul Kung Pao este o rețetă ușor de pregătit. În plus, e exotică și faimoasă în America, iar de multe ori e asociată cu bucătăria chinească. Această reţetă e destul de autentică, în sensul că are în compoziție gustul dulce combinat cu sărat, iute și acrișor.
Este o rețetă care se gătește în Wok, se gătește foarte rapid și de aceea e bine să aveți toate ingredientele pregătite înainte.
Pentru marinată:
500 de grame de piept de pui
o lingură mare de sos de soia
o lingură mare de ulei de susan
o lingură mare de amidon de porumb
o lingură mare de vin de orez
Se amestecă toate ingredientele de mai sus cu tot cu pieptul de pui care a fost tăiat cubuleţe mai mari şi se lasă la marinat între 10 şi 30 de minute.
Cum se prepară această reţetă:
Ulterior, într-o tigaie încăpătoare se pune puţin ulei şi se adaubă bucăţile de piept de pui care se prăjesc puţin. După ce le-ai scos, în aceeaşi tigaie pui: o lingură de ulei de susan, un zucchini tăiat cubuleţe, ardei roşu şi se călesc un pic.
La scurt timp, adaugi peste legume un sfert de ceaşcă de alune şi laşi să se pătrundă aromele. Apoi pui 8 ardei iuţi, o legătură de ceapă verde, trei căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 2 linguri de ghimbir răzălit. Se lasă câteva minute bune ca să se amestece toate aromele, după care se adaugă bucăţile de carne prăjită şi se amestecă.
Ulterior, se pun: o lingură mare de sos de soia, una de vin de orez, una de zahăr şi două de amidon de porumb care se amestecă înainte cu puţină apă. Apoi se amestecă toate ingredientele în tigaie.
Poftă nebună!
D.D.