REŢETA ZILEI - JOI: Roşii à la Romana - o mâncare delicioasă de vară!
Publicat pe 21.07.2016 la 16:22 Actualizat pe 21.07.2016 la 16:33
Roşiile à la Romana va deveni mâncarea ta preferată din această vară! Este uşor de preparat şi absolut delicioasă. Prietenii şi familia îţi vor cere să le-o pregăteşti ori de câte ori te vor prinde în bucătărie.
Roşiile à la Romana va deveni mâncarea ta preferată din această vară! Este uşor de preparat şi absolut delicioasă. Prietenii şi familia îţi vor cere să le-o pregăteşti ori de câte ori te vor prinde în bucătărie.
Ingrediente: 6 roşii, 150 g orez, 1 ceapă, 1 ceapă verde, 2 linguri ulei, sare şi piper, piept de pui, cartofi, ciuperci
Mod de preparare: se curăţă roşiile şi se scobesc de miez. Se presară sare şi piper în interiorul lor. Pulpa scoasă se mixează în robot. În cele două linguri de ulei se căleşte ceapa tocată mărunt, se înmoaie orezul şi se prăjeşte şi el aproximativ 5 minute, până se rumeneşte puţin. Se adaugă pulpa roşiilor şi se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc şi se condimentează după gust. Apoi se umplu roşiile cu compoziţia respectivă. Se ia un vas roman (din material termorezistent) care se ţine cufundat în apă preţ de 20 de minute. La baza vasului se aşează un rând format din piept de pui, cartofi şi ciuperci peste care se pun roşiile umplute cu orez. Vasul se introduce la cuptor pentru două ore şi jumătate. După două ore se ia capacul vasului pentru ca ingredientele să se rumenească. Se lasa să se răcorească. Se servesc la temperatura camerei.
sursă foto: bucătăresele.md
A.E.D.