REŢETA ZILEI – JOI: Salată cu raţă şi dressing de grapefruit şi fistic
Publicat pe 09.03.2017 la 19:25 Actualizat pe 10.03.2017 la 00:46
Salata cu raţă şi dressing de grapefruit şi fistic e o salată gourmet elegantă, ideală pentru mesele în familie sau când vrei să faci o impresie bună cuiva. În plus, atunci când te gândeşti la pulpe de raţă confiate îţi vin în minte şi ingredientele: avocado, gorgonzola şi dressing din ulei de fistic şi grapefruit.
Salata cu raţă şi dressing de grapefruit şi fistic e o salată gourmet elegantă, ideală pentru mesele în familie sau când vrei să faci o impresie bună cuiva. În plus, atunci când te gândeşti la pulpe de raţă confiate îţi vin în minte şi ingredientele: avocado, gorgonzola şi dressing din ulei de fistic şi grapefruit.
Ingrediente ca să pregăteşti salata cu raţă şi dressing de grapefruit şi fistic pentru două persoane:
- 1 pulpa de rata confiata
- 50 gr gorgonzola (sau alta branza albastra)
- 100 gr mix de salata verde (am folosit un mix de valeriana, frisee, cicoare rosie)
- 1 avocado
- putin suc de grapefruit
- sare de mare si piper verde
Dressing de grapefruit si ulei de fistic:
- 1 lingura ulei de fistic (sau ulei de nuca)
- 1 lingura ulei neutru
- 4 linguri suc de grapefruit
- 1 lingura suc de lamaie (sau 1 lingurita otet de ore
Cum se prepară salata cu cu raţă şi dressing de grapefruit şi fistic:
Pentru început, pulpa de raţă se scoate din untură și se încălzește ușor în cuptorul pus la 150C. Se lasă doar 10 minute, cât să nu fie rece, potrivit e-retete.ro. Se desface ușor pielea de pe pulpă. Se așează pielea pe hârtie de copt și se introduce sub grill-ul cuptorului (tavă să fie pe nivelul aflat imediat sub grill). Se grillează câteva minute, până pielea e rumenă și crocantă. Se scoate și se lasă la răcit, apoi se fărâmițează. Pulpa de raţă de dezosează și carnea se desface fâșiuțe.
Dressingul se prepară amestecând cu un tel toate ingredientele. Avocado se curăţă, se scoate sâmburele și se tăie cuburi. Se stropește cu suc de grapefruit să nu se oxideze. Într-un bol se pune salată și avocado. Se presară cu sare de mare și piper verde proaspătă măcinat. Se toarnă 1 lingură de dressing deasupra și se amestecă cu mâinile, astfel încât frunzele de salată să se acopere de dressing.
Se împarte salată în două farfurii. Se așează în vârf fâșii din pulpă de rată. Se fărâmițează deasupra gorgonzola. Se presară cu piele de rată fărâmițata. Se mai toarnă 1-2 linguri din dressing.
Poftă nebună!