REŢETA ZILEI - JOI: Salată de caracatiță
Publicat pe 16.07.2015 la 16:50 Actualizat pe 17.07.2015 la 16:42
E vară şi deal ar fi să avem o dietă bogată în fructe şi legume. La capitolul proteine, putem introduce carnea slabă, în special fructele de mare, peştele, puiul sau curcanul. Chef Nicolai Tand a preparat o salată de caracatiţă delicioasă.
E vară şi deal ar fi să avem o dietă bogată în fructe şi legume. La capitolul proteine, putem introduce carnea slabă, în special fructele de mare, peştele, puiul sau curcanul. Chef Nicolai Tand a preparat o salată de caracatiţă delicioasă.
Rețeta este foarte simplă de altfel şi combină în mod inspirat gustul puternic al caracatiței cu vinaigretta acrișoară,prospețimea roșiilor și sațietatea ciupercilor. Serviți-l ca antreu la masa de prânz sau seara, la o cină mediteraneană.Este foarte ușor de preparat și condimentată echilibrat, și sigur te va duce cu gândul la o masă pe malul mării împărțită cu cei mai buni prieteni.
Ingrediente:
-1 bucată de caracatiță-în jur de un 1kg
-1 ciupercă pleurotus
-3 roșii cherry
-1 cartof
-1 legătură de mărar
-sare
-piper
-3 linguri de ulei de măsline
-3 linguri de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, punem caracatița la fiert timp de o oră.Fierbem ciuperca(pleurotus) 5 minute în apă fierbinte. O tragem apoi la tigaie cu sare piper și ulei de măsline.
Între timp, fierbem cartofii în ulei, tăiați cu o grosime de 7-8 milimetri, până capătă puțină culoare.
Pasul următor este să îi scoatem pe o foaie de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime.
În continuare preparăm un pesto din mărar, ulei de măsline,un strop de zeamă de lămâie ,sare și piper.
Feliem caracatița și o tragem și pe aceasta la tigaie în ulei de măsline, doar pentru a fi ușor călduță.Ca să servim preparatul, așezăm pe o farfurie câteva linguri de pesto, peste care suprapunem feliile de caracatiță, cărora le alăturăm roșiile cherry și cartofii, scrie pe blogul personal al Nicolai Tand, prezentatorului emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars.
Citeşte şi:
L.C