REŢETA ZILEI - JOI: Top 3 aperitive de Crăciun! Vei primi multe laude de la musafiri
Publicat pe 24.12.2015 la 16:20 Actualizat pe 24.12.2015 la 16:41
Vă pregătiţi intens de Crăciun? Noi vă vom oferi câteva sugestii de aperitive pe care le puteţi servi musafirilor voştri şi, cu siguranţă, le veţi încânta simţurile culinare.
Vă pregătiţi intens de Crăciun? Noi vă vom oferi câteva sugestii de aperitive pe care le puteţi servi musafirilor voştri şi, cu siguranţă, le veţi încânta simţurile culinare.
Baghetă umplută cu cremă de brânză
Ingrediente:
- o baghetă
- 230 g cremă de brânză
- 115 g brânză de capră
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
o jumătate de cană ardei gras roşu tăiat cubuleţe
- o jumătate de cană roşii uscate, tăiate
un sfert de cană de măsline tăiate mărunt, fără sâmburi
- 60 g salam iute, tăiat cubuleţe
- 5-6 fire pătrunjel tocat
- o linguriţă cimbru proaspăt, mărunţit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie bagheta la ambele capete şi dă la o parte colţurile. Înlătură miezul baghetei prin apăsare, când într-un capăt, când în celălalt, iar miezul rămas să fie mai gros de o jumătate de cm, potrivit bucataria.realitatea.net.
Amestecă bine crema de brânză. Se adaugă brânza de capră şi usturoiul. La final se adugă restul ingredientelor, se potriveşte de sare şi de piper şi se omogenizează compoziţia.
Bagheta se umple cu crema rezultată fie cu o lingură, prin apăsare, fie cu o pungă pentru ornat. Când este gata, se presează uşor umplutura în ambele capete ale baghetei cu o linguriţă sau cu fundul unui pahar mic. Se dă la rece 1-2 ore.
Înainte de a fi servită, bagheta se taie cu un cuţit subţire, bine ascuţit, în felii de 1 cm grosime.
Bastonaşe de şuncă
Ingrediente:
- 10-12 felii de şuncă sau bacon
- 30 g zahăr brun
- o lingură boabe de muştar pisate
- scorţişoară
- nucşoară
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Într-un castron se amestecă zahărul cu muştarul, se adaugă scorţişoara, nucşoara şi piperul.
Feliile de şuncă se trec, rând pe rând, prin amestecul de condimente, pe ambele părţi, apoi se răsucesc uşor şi se aşază pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se dau la cuptor 25-30 de minute, până când devin crocante. Se servesc reci.
Bruschete cu roşii şi ceapă
Ingrediente:
- 1 franzelă tip baghetă
- 10-12 roşii cherry
- 1 căţel de usturoi
- 2-3 fire busuioc
- un sfert de ceapă roşie
- o jumătate de linguriţă oregano
- 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 1 lingură oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Într-un castron se amesteca roşiile tăiate cubuleţe cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă busuiocul mărunţit, o lingură de ulei de măsline, oţetul balsamic şi oregano. La final, se potriveşte de sare şi de piper şi se amestecă bine. Se lasă la rece cel puţin o jumătate de oră.
Între timp, se ia o franzelă, de preferat baghetă, şi se feliază (atenţie, feliile nu trebuie tăiate prea subţiri!). Feliile se coc în tavă, în cuptor, pe ambele părţi, până când devin arămii. După ce se scot din cuptor, se freacă uşor cu usturoi, apoi se stropesc cu restul de ulei de măsline.
A.B.
Foto: e-retete.ro, pinterest.com, culinar.bzi.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Tort Brad - Desertul cu care o să-ţi surprinzi invitaţii