REŢETA ZILEI - JOI: Tort Pavlova cu ciocolată! Un deliciu de desert
Publicat pe 29.12.2016 la 14:55 Actualizat pe 29.12.2016 la 15:24
Tortul Pavlova cu ciocolată este un deliciu, mai ales pentru cei care adoră dulciurile. Simplu şi rapid de făcut, cu siguranţă gospodinele îşi vor da pe spate musafirii cu acest desert.
Tortul Pavlova cu ciocolată este un deliciu, mai ales pentru cei care adoră dulciurile. Simplu şi rapid de făcut, cu siguranţă gospodinele îşi vor da pe spate musafirii cu acest desert.
INGREDIENTE
Blat bezea 3 foi:
- Albuş 450 g
- Zahăr pudră 900 g
- Cacao pudră 20 g
- Scorţişoară 6 g
Ganache de ciocolată neagră 66%:
- Frişcă lichidă 500 ml
- Ciocolată neagră 66% 400 g
- Unt 50 g
Cremă Chantilly
- Frişcă lichidă 35% grăsime - 500 ml
- Zahar pudră 20 g
Decor:
- Alune de pădure coapte – 100 gr
- Zmeură – 100gr
- Ciocolată 66% topită – 100 gr
MOD DE PREPARARE:
Se va începe cu blatul de bezea. Pentru fiecare foaie de bezea se va bate 150 de grame de albuşuri (5 albuşuri), în primă fază se pune o treime din zahărul pudră, iar restul după ce bezeaua a devenit compactă. Bezeaua se mixează la viteză mare, conform bucataras.ro.
După ce este gata bezeaua, se toarnă puţin din amestecul de cacao şi scorţişoară, nu trebuie să se încorporeze de tot. Compoziţia se toarnă pe o foaie de copt şi se întinde cu ajutorul unei spatule. Bezeaua se bagă la cuptor la 90 de grade, aceasta trebuie să fie tare la exterior şi puţin moale în interior. Bezeaua se lasă la răcit până a doua zi.
Pentru cremă se toarnă ciocolata, smântâna fierbinte şi se amestecă uşor până când se topeşte. După ce se topeşte se adaugă şi untul şi se amestecă foarte bine. Se lasă la răcit şi se bagă la frigider pentru o oră, se mai amestecă din 10 în 10 minute ca să nu facă o crustă.
Pentru crema chantilly se bate smântâna cu frişca. Pentru montaj se pune o foaie de bezea şi un strat de cremă.
Poftă bună!
D.S.