REŢETA ZILEI - JOI / Tratează mahmureala de sărbători cu salată de varză murată!
Publicat pe 25.12.2014 la 15:14 Actualizat pe 25.12.2014 la 15:35
De sărbători, nu puţini sunt cei care întrec măsura cu băutura. Pentru a scăpa de senzaţia neplăcută de a doua zi, vă recomandăm să încercaţi salata de varză murată.
De sărbători, nu puţini sunt cei care întrec măsura cu băutura. Pentru a scăpa de senzaţia neplăcută de a doua zi, vă recomandăm să încercaţi salata de varză murată.
Dacă nu aţi avut timp să puneţi varza încă din toamnă, vă prezentăm o reţetă care ar putea fi gata în 3 ore.
INGREDIENTE
2 kg de varză proaspătă tăiată
3 morcovi dați prin răzătoarea cu ochiuri mari
o căpățîna mijlocie de usturoi sau mai puțin
pentru marinadă:
0.5 pahar (200 ml) de apa fiartă și răcită
0.5 pahar ulei fără miros
0.5 pahar de oțet alb de masă - nu roșu sau roz
2 linguri de zahăr
1 lingură de sare și piper negru măcinat, după gust
mărar uscat, după gust
MOD DE PREPARARE
Toată varză se tăie, se adaugă sărea și se frământă puțin cu mainele. Se adaugă morcovul râs prin răzătoare și usturoiul pisat. Se amestecă bine. Se adaugă marinadă preparată , se amestecă și se pune la murat vasul cu varză, acoperit cu un capac și pus deasupra o greutate.
Se lasă pe 2 ore să se mureze.După 2 ore se pune la păstrat în frigider la rece. Nu-și pierde gustul, nici după o saptamaina de păstrare, nici mai mult timp, dar va implor - să preparați această varză - nu o să va lipsească niciodată din frigider, atât este de gustoasă. Este o salată nemaipomenită.
La dorință , înainte de a fi servită la masă, se adaugă cozi de ceapă verde, tăiate cu puțin ulei.
D.C.
foto:crestinortodox.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI- MARŢI: Hamburger cu ou şi brânză! Un răsfăţ pentru copiii mofturoşi