REŢETA ZILEI - Luni: Aşa prepari cea mai gustoasă savarină. Greşeala pe care şi tu o făceai
Publicat pe 08.02.2016 la 12:40 Actualizat pe 08.02.2016 la 12:51
Atunci când te gândeşti la un desert e imposibil să nu îţi vină în minte şi delicioasele savarine. Este un preparat gustos cu care o să îţi surprinzi invitaţii, mai ales dacă ţii cont pas cu pas de modul în care se prepară.
Atunci când te gândeşti la un desert e imposibil să nu îţi vină în minte şi delicioasele savarine. Este un preparat gustos cu care o să îţi surprinzi invitaţii, mai ales dacă ţii cont pas cu pas de modul în care se prepară.
INGREDIENTE:
1 ou
200 ml lapte
250 g făină
15 g drojdie
2 linguri de zahăr
3 linguri ulei
Sirop: 400 ml apa
250 g zahăr
1 fiolă esența rom
Pentru umpulură:
frișcă 500 g
2 linguri zahăr
3 linguri gem căpșuni
MOD DE PREPARARE:
Atenţie, gospodinelor! Primul pas şi cel mai important! Se dizolvă mai întâi drojdia în puțin lapte călduț, se amestecă cu făină cernută, zahărul, uleiul, oul întreg, puțină sare și laptele rămas. Se amestecă bine toate și va rezultă un aluat moale (smântâna groasă). Se lasă la crescut, până își dublează volumul.
Se ung formele de savarină, se pune din compoziție câte 1 lingură și jumătate, se completează uniform, depinde de dimensiunile formei. Se lasă să cresca și în formă 15 minute, după care se coc la 160 grade timp de 20 minute. Se scot din formă, se lasă la răcit, după care se tăie un căpăcel mic și se însiropează foarte bine cu sirop.
Siropul: Se amestecă apa cu zahărul până se topește, după care se pune esența de rom. Se însiropează bine savarinele. Se bate frișcă bine, după care se pune zahărul. Umplem savarinele cu frișcă, se pune căpăcelul tăiat, apoi se pune 1 linguriță de gem sau dulceața.
Sursă foto A1.ro
Citeşte şi
E.V