Reţeta zilei: LUNI - Banane cu smântână, nuci şi miere
Publicat pe 16.05.2016 la 16:00 Actualizat pe 16.05.2016 la 16:34
Este luni, aşa că vă propunem să ne mai îndulcim puţin acest început de săptămână cu un preparat delicios. Ai nevoie de 1 banană mare (foarte coaptă, să aibă picățele negre coajă) şi 60 gr mix de nuci (migdale, nucă și fistic; prăjite și sărate).
Este luni, aşa că vă propunem să ne mai îndulcim puţin acest început de săptămână cu un preparat delicios. Ai nevoie de 1 banană mare (foarte coaptă, să aibă picățele negre coajă) şi 60 gr mix de nuci (migdale, nucă și fistic; prăjite și sărate).
Cremă
75 gr smântână fermentată (acră)
150 ml smântână dulce (pentru frișcă)
Miere
5 linguri miere
1/8 linguriță chili pudră
1 lingură suc de lămâie
2-3 linguri apă
Mod de preparare "Banane cu smântână, nuci şi miere"
Conform E-retete.ro, mierea se amestecă împreună cu apa și sucul de lămâie (cât să curgă ușor de pe lingură) și chili. Se bate frișca şi se amestecă cu smântână în trei tranșe, ușor, ca să nu se lase.
Banana se tăie felii. Nuca și migdalele se toacă mare cu cuțitul. În 3 farfurii se așează câte un inel de patiserie de cca 8 cm diametru.
Se distribuie feliile de banane pe fundul formelor. Se adaugă câte 1/3 din cremă de smântână. Se presară crema cu 1/3 din alunele tocate. Se pot păstra așa, la frigider, până în momentul servirii.
Se toarnă câte 2 linguri de miere peste alune. Se scoate inelul și se toarnă restul de miere de jur împrejurul "turnurilor."
Sursă foto www.e-retete.ro
E.V