REŢETA ZILEI: Luni- Brioşe cu dovlecel şi brânzeturi
Publicat pe 25.07.2016 la 12:35 Actualizat pe 25.07.2016 la 12:45
Dacă e luni trebuie să începem săptămâna în formă. Vă spunem mai jos cum puteţi face nişte brioşe excelente cu dovlecel şi brânzeturi.
Dacă e luni trebuie să începem săptămâna în formă. Vă spunem mai jos cum puteţi face nişte brioşe excelente cu dovlecel şi brânzeturi.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 3 ouă
- 80 gr caş de vacă
- 80 gr mozzarella
- 6 linguri făină
- 2 linguri smântână groasă
- 1 lingură pesmet
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 crenguţe mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojim dovlecelul, îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Presărăm puţină sare pe el, apoi îl punem într-o sită şi îl lăsăm să se scurgă. Caşul si mozzarella le trecem prin răzătoarea cu ochiuri mari. Într-un bol mixăm ouăle spumă, adăugăm smântână, sare şi piper. Adăugăm brânzeturile rase, apoi punem făină, praful de copt şi pesmetul. Dovlecelul îl luăm din sită, îl mai stoarcem bine şi intre mâini, apoi îl incorporăm în compoziţia de mai sus. La final, tocăm mărunt mărarul şi îl amestecăm în compoziţia ce am obţinut-o. Ungem 6 vase mici de ceramică cu puţin ulei. Punem compoziţie în toate vasele, în mod egal. Le introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 30-35 de minute, până sunt rumenite deasupra dar sunt bine coapte. Când sunt gata, le scoatem din cuptor, le lăsăm puţin să se răcească, apoi servim, conform bucataras.ro.
Poftă bună!
R.P.