REŢETA ZILEI - LUNI: Cheesecake cu rom şi cafea
Publicat pe 12.12.2016 la 18:15 Actualizat pe 12.12.2016 la 18:28
Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă şi vrem ca masa de sărbători să fie plină cu bunătăţi. Astăzi, pentru desert vă propunem un delicios cheesecake cu rom şi cafea, simplu şi rapid de pregătit.
Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă şi vrem ca masa de sărbători să fie plină cu bunătăţi. Astăzi, pentru desert vă propunem un delicios cheesecake cu rom şi cafea, simplu şi rapid de pregătit.
INGREDIENTE:
Blat:
- 150 grame biscuiţi digestivi
- 50 grame unt
- 1 lingură zahăr pudră
Cheesecake:
- 250 grame cremă de brânză
- 150 ml smântână lichidă
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 1 plic ness
- 100 ml rom
- 70 ml cafea preparată
- 2 ouă
- 3-4 linguri făină
Ganache de ciocolată:
- 100 g ciocolată 55% cacao
- 50 ml smântână lichidă
MOD DE PREPARERE:
Prima dată se face platul. Pentru început se sfărâmă biscuiţii şi se vor amesteca împreună cu untul topit şi zahărul pudră. Compoziţia se amestecă foarte bine şi se va presa pe o tavă de copt, de preferat una cu pereţi detaşabili. Se va băga pentru 10 minute în cuptor, potrivit bucataras.ro
Pentru cheesecake se amestecă brânza cu zahărul pudră până când acestea se vor încorpora foarte bine. Într-un bol separat, cafeaua se amestecă împreună cu romul, apoi se va adăuga peste brânză. Smântâna lichidă, ouăle, cacao se adaugă peste. Făina se va adăuga treptat şi se va mixa până se va încorpora foarte bine. Cheesecake-ul se va coace la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute. Iar ca un mic secret, ca cheesecake-ul să nu se crape, sub tava prăjiturii se poate pune o cratiţă cu apa.
Ganache de ciocolată: Ciocolata cu 55% cacao se topeşte pe baie de aburi. După ce aceasta se topeşte, se adaugă smântâna lichidă şi se amestecă până se va încorpora. Textura va trebui să fie una fină şi lucioasă.
Prajitura se va lăsa la răcit, iar apoi va putea fi decorată după bunul plac!
D.S.