REŢETA ZILEI - LUNI: Ciorbă de burtă ca la mama acasă
Publicat pe 27.10.2014 la 16:48 Actualizat pe 27.10.2014 la 17:11
Ciorba de burtă este un fel de mâncare preferat pentru mulţi români. Însă majoritatea mânâncă acest fel de mâncare numai la restaurant pentru că au impresia că este dificil de preparat. În realitate, ciorba de burtă este chiar simplu de preparat. Este un fel de mâncare gustos, sănătos şi este ideal pentru masa de prânz. Iată cum se prepară!
Ciorba de burtă este un fel de mâncare preferat pentru mulţi români, însă majoritatea mânâncă acest fel de mâncare numai la restaurant, pentru că are impresia că este dificil de preparat. În realitate, ciorba de burtă este chiar simplu de pregătit. Este un fel de mâncare gustos, sănătos şi ideal pentru masa de prânz. Iată cum se prepară!
INGREDIENTE:
- 2 kg carne de burtă curată
- 300 g smântână
- 3 gălbenuşuri de ou
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras
- 1 gogoşar
- opţional oţet sau suc stors de la o lămâie şi ardei iute
- sare
- piper proaspăt măcinat
- puţină menta uscată.
MOD DE PREPARARE:
Carnea de burtă se cumpără din supermarket, este curăţată şi tăiată, iar uneori este chiar semipreparată. Se spală de mai multe ori, după care se pune la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute.
Separat se curăţă legumele, care se pun de asemenea la fiert pentru 45 de minute, iar apoi se pasează sau se taie mărunt în funcţie de preferinţe.
După ce au fiert carnea şi legumele, se pun toate într-o oală de 6 litri. Într-un castron separat se amestecă smântâna cu cele 3 gălbenuşuri de ou. Se pune peste un polonic de ciorbă şi se amestecă pentru a nu face cocoloaşe. Această compoziţie se adaugă apoi peste ciorbă şi se mai lasă puţin la fiert. Se condimenteză ciorba cu sare, piper şi mentă (opţional), înainte să o mai lăsăm la fiert pentru încă 15-20 de minute.
Când este gata ciorba, se pune un capac deasupra şi se lasă puţin timp să se răcorească.
Ciorba de burtă se serveşte caldă, iar în fiecare farfurie se pune puţin oţet sau zeamă de lămâie în funcţie de preferinţe, alături de un ardei iute după gust.
Poftă bună!
Foto: Antena 1
M.T.
Citeşte şi: