REŢETA ZILEI: LUNI - Cum să coci ardei fără cuptor şi să-i conservi pentru iarnă

În majoritatea caselor româneşti nu există an în care celebrii ardei copţi să lipsească. Există totuşi câteva secrete care îţi vor perfecţiona modul în care-i găteşti şi pe care cu siguranţă nu le ştiai.

Cum îi poţi coace fără cuptor?
Cel mai simplu este să-i coci direct pe flacăra de aragaz. Avantajul acestei metode e rapiditatea şi controlul pe care-l capeţi. Tu controlezi cât de bine sunt copţi şi unde trebuie să-i mai ţii sau nu. Aici sunt paşii:

Foloseşte arzătorul potrivit de la aragaz în funcţie de dimensiunile ardeiului. Lasă ardeiul să se coacă şi să se rumenească bine pe o parte înainte să-l întorci. De obicei e nevoie de 3-4 mişcări şi de doar câteva minute ca să fie gata. Ca să cureţi mai uşor pieliţa, după coacere, pune ardeii copţi într-o pungă de plastic cu fermoar sau într-un vas acoperit. Curăţă ardeii şi opţional îndepărtează-le cotorul, după care le pune-le sare şi lasă-i la scurs.

Într-o altă oală pregăteşte oţetul cu sarea şi zahărul şi pune-le pe foc. În fiecare borcan pune un vârf de cuţit de salicil sau conservant, după care toarnă zeama peste şi închide borcanele.
IMPORTANT: Lasă borcanele la dustulit într-o oală pentru 15-20 de minute şi lasă-le să se răcească, după care îi poţi depozita în cămară.

E bine de ştiut că ardeii copţi nu pierd prin coacere decât o cantitate mică din conţinutul nutritiv şi sunt ideali pentru persoanele cu un stomac sensibil, pentru că sunt foarte uşor de digerat.


Cum să alegi ardeii cei mai buni?
Atunci când mergi la cumpărături în căutarea ardeilor caută ardeii mai tari, cu coaja subţire şi lucioasă, fără pete. Cei mai buni şi mai gustoşi ardei sunt cei de dimensiuni mari. Ardeii cărnoşi cu formă regulată sunt ideali pentru coacere.

Sursă foto: Youtube
A.C.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI: DUMINICĂ - Tiramisu cu ciocolată. Te lingi pe degete!

VIDEO / REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Prepară un DESERT rapid, FĂRĂ COACERE, cu doar 4 ingrediente! Totul în mai puțin de 1 minut!

REŢETA ZILEI - VINERI: Cel mai simplu mod de a face un chec! Ai nevoie de puţine ingrediente, iar gustul este delicios


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro