REŢETA ZILEI - LUNI: Dovlecei cu parmezan la cuptor! Sunt gata în 5 minute şi te cuceresc de la prima degustare
Publicat pe 05.09.2016 la 15:04 Actualizat pe 05.09.2016 la 15:07
Dovleceii cu parmezan la cuptor sunt un preparat uşor, perfect pentru cinele târzii! Se pregătesc uşor şi te cuceresc încă de la prima degustare.
Dovleceii cu parmezan la cuptor sunt un preparat uşor, perfect pentru cinele târzii! Se pregătesc uşor şi te cuceresc încă de la prima degustare.
Ingrediente: 4 dovlecei tăiaţi în patru pe lungime, o jumătate de ceaşcă de parmezan ras, o jumătate de linguriţă de cimbru uscat, o jumătate de oregano uscat, o jumătate de busuioc uscat, o jumătate de praf de usturoi, sare, piper negru măcinat, două linguri de ulei de măsline, 2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare: Înainte de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-un bol mic, se combină parmezanul, cimbrul, oregani, busuiocul, praful de usturoi, sarea şi piperul. Dovleceii se aranjează pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu amestecul de parmezan. Se lasă la cuptor preţ de 15 minute.
Pont: în ultimele 5 minute se porneşte funcţia grill până se rumenesc.
A.E.D.