REŢETA ZILEI - LUNI: Frittata cu paste şi legume! E ieftină şi se prepară rapid
Publicat pe 24.11.2014 la 16:21 Actualizat pe 24.11.2014 la 16:47
Reţeta zilei de astăzi este una care se prepară într-un timp foarte scurt şi cu ingrediente ieftine pe care orice gospodină le are în casă. Pe cât de uşor se prepară, pe atât de delicioasă este.
Reţeta zilei de astăzi este una care se prepară într-un timp foarte scurt şi cu ingrediente ieftine pe care orice gospodină le are în casă. Pe cât de uşor se prepară, pe atât de delicioasă este.
Frittata este o variantă italiană a omletei, îmbogăţită cu ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne, brânzeturi, legume sau chiar fructe de mare. Se poate servi caldă, pe post de gustare, sau rece tăiată felii, pe post de aperitiv.
Ingredientele necesare pentru prepararea reţetei:
- 4 oua
- 50 gr paste pătrăţele
- 1/2 praz
- 50 gr ciuperci
- 2 ardei capia
- 100 gr caşcaval
- 50 ml lapte
- sare, piper
Mod de preparare:
Batem ouale cu laptele, sarea şi piperul. Tocam ardeiul cubuleţe. Prazul îl tăiem rondele. Dăm cascavalul pe razatoarea mica iar ciupercile le scurgem şi le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicaţiilor de pe ambalaj după care le punem într-o sită şi le trecem prin jet de apă rece că să nu se lipeasca între ele.
Amestecăm ouale bătute cu restul ingredientelor şi turnăm compoziţia în tavă. O lăsam la cuptor pâna devine rumenă deasupra. Se poate servi calda sau rece, tăiată felii, ca aperitiv.
Mai multe reţete pe caietulcuretete.
A.C.
Foto: caietelulcuretete.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Plăcintă cu fructe de pădure
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!