Reţeta zilei - LUNI: Murături asortate la borcan
Publicat pe 24.08.2015 la 16:10 Actualizat pe 24.08.2015 la 16:25
Gospodinele se pregătesc pentru sezonul toamnă-iarnă aşa cum ştiu ele mai bine. Cum e mai bine să ne aprovizionăm cămara dacă nu cu câteva borcane de murături asortate?
Gospodinele se pregătesc pentru sezonul toamnă-iarnă aşa cum ştiu ele mai bine. Cum e mai bine să ne aprovizionăm cămara dacă nu cu câteva borcane de murături asortate?
Iată o reţetă simplă pentru a obţine cele mai gustoase murături:
Ingrediente
- 1 căpățâna conopidă
- jumătate de kilogram de gogoșari
- jumătate de kilogram de ardei capia
- jumătate de kilogram de morcovi
- frunze de țelină
- boabe de muștar
- 1 litru de apă
- sare mare și piper boabe
Mod de preparare:
Se spală legumele, iar buchetele de conopidă se desfac. Taie gogoşarii şi ardeii capia în bucăţele mici. Morcovul se curăţă şi se taie bastonaşe, după care se aşază toate într-un borcan.
Nu uita să adaugi ţelină, seminţe de muştar şi boabe de piper pentru un strop de savoare. Într-o oală se pune apă la fiert cu o lingură de sare mare. Când apa a fiert se pune peste murături, se lasă să se răcească complet şi se închide borcanul foarte bine.
Borcanele rezultate se ţin pe balcon trei zile cu o cârpă umedă pusă deasupra capacului.
Sursă foto A1.ro
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Răsfăţ de weekend - Prajitură fără coacere
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tartă cu pecan
E.V