Reţeta zilei: Luni - Muşchi de porc umplut cu ciuperci şi învelit în bacon
Publicat pe 30.01.2017 la 14:15 Actualizat pe 30.01.2017 la 14:25
E trecut de ora prânzului, însă cu siguranţă te gândeşti ce să găteşti deseară! Îţi spunem noi o reţeta foarte tare: muşchi de porc umplut cu ciuperci şi învelit în bacon.
E trecut de ora prânzului, însă cu siguranţă te gândeşti ce să găteşti deseară! Îţi spunem noi o reţeta foarte tare: muşchi de porc umplut cu ciuperci şi învelit în bacon.
Ai nevoie de:
8 fire de ceapă verde
200 gr bacon
3 bucăţi potrivite muşchi de porc
umplutură de la 2 cârnaţi de casă
280 g ciuperci la conservă/borcan
sare/piper
2 cubuleţe cu gust de afumătură
boia/praf de usturoi
2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Toacă ceapa verde. Într-o tigaie pune 2 linguri de ulei. Adaugă ceapa, apoi ciupercile. Pune sare şi piper după gust. Lasa la prăjit 5-10 minute. Adaugă carnea tocată din umplutura de cârnaţi, amestecă bine şi mai lasă în 10 minute.
Bate muşchiul de porc cu un ciocan de bucătărie. Condimentează cu boia şi praf de usturoi. Întinde muşchiul pe masă. Aşează 5 felii de bacon, apoi pune muşchiul de porc peste bacon. Pune trei linguri din amestecul pentru umplutură, îndoaie capetele, apoi rulează. Fixează la final cu scobitori. Pune totul la cuptor pentru 40-50 de minute, conform bucataras.ro.
Poftă bună!