REŢETA ZILEI: Luni - Negresă cu ciocolată, vişine şi bezea! Un desert absolut delicios
Publicat pe 03.10.2016 la 18:50 Actualizat pe 03.10.2016 la 18:52
Ţi-e poftă de ceva dulce şi nu ai nicio idee pentru a găti ceva? Îţi spunem noi o reţetă incredibil de simplă, dar foarte gustoasă: negresă cu ciocolată, vişine şi bezea.
Ţi-e poftă de ceva dulce şi nu ai nicio idee pentru a găti ceva? Îţi spunem noi o reţetă incredibil de simplă, dar foarte gustoasă: negresă cu ciocolată, vişine şi bezea.
Ingrediente:
150 gr unt
100 gr ciocolată amăruie
40 gr ciocolată cu lapte
4 ouă
6 linguri zahăr
7 linguri lapte
5 linguri făină
1 lingura cacao
2 linguriţe praf de copt
150 gr vişine fără sâmburi
2 linguriţe rom
un praf de sare
Pentru bezea:
4 albuşuri
4 linguri zahăr
un praf de sare
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pune untul într-un bol şi adaugă ciocolata ruptă bucăţele. Totul trebuie pus deasupra unui vas în care fierbe apă. Mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul. Adaugă treptat amestecul de ciocolată cu unt şi adaugă şi laptele. Pune praf de cop, făină, cacao, apoi mizează totul bine. Amestecă cele două compoziţii şi le pui într-o tavă cu ajutorul unei palete, scrie bucataras.ro.
După ce trec 20 de minute de când ai pus prăjitura la cuptor, poţi începe să faci bezeaua. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. După ce se formează o spumă pune zahărul până se topeşte. La final pune şi zeamă de lămâie. După ce prăjitura este gata, ornează cu amestecul de bezea aşa cum crezi că arată mai bine.
Poftă bună!
R.P.