REŢETA ZILEI: Luni- Negresă cu kiwi şi dulceaţă de agrişe
Publicat pe 13.06.2016 la 09:05 Actualizat pe 13.06.2016 la 09:20
La început de săptămână vă prezentăm o reţetă simplă cu ajutorul căreia veţi realiza o minunăţie de negresă dulce-acrişoară.
La început de săptămână vă prezentăm o reţetă simplă cu ajutorul căreia veţi realiza o minunăţie de negresă dulce-acrişoară.
Ingrediente:
-Dulceață de agrișe 200 ml,
-Zahăr tos 200 g,
-Ulei de floarea soarelui 100 ml,
-Apă minerală 200 ml,
-Făină albă de grâu 300 g,
-Sare de mare, o jumătate de linguriță,
-Praf de copt 1 plic,
-Zahăr vanilinat 1 plic,
-Pudră de cacao 3 linguri,
-Fructe de kiwi 5 bucăți.
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător se pun: zahărul, zahărul vaniliat, apa minerala, dulceața de agrișe, uleiul, praful de copt, făina și pudra de cacao, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Între timp se pregătește cuptorul, se pune hârtie de copt în vas, se toarnă aluatul obținut, se uniformizează. Fructele de kiwi curățate de coajă, se taie în sferturi și se așază în aluat.
După ce totul este gata, se pune la cuptor pentru aproape trei ore, însă după aproximativ două ore, vasul trebuie rotit, scrie bucataras.ro.
Spor şi poftă bună!
R.P.