REŢETA ZILEI - LUNI: Paste din porumb cu ciuperci!
Publicat pe 18.07.2016 la 16:55 Actualizat pe 18.07.2016 la 21:48
Pe lângă faptul că papilele tale gustative vor da o petrecere de pomină, pastele din porumb cu ciuperci sunt o masă extrem de sănătoasă, pentru că pastele nu au gluten. Şi, în plus, e şi o reţetă de post. Deci, numai bună de păstrat în carneţelul sau agenda cu reţete de colecţie.
Pe lângă faptul că papilele tale gustative vor da o petrecere de pomină, pastele din porumb cu ciuperci sunt o masă extrem de sănătoasă, pentru că pastele nu au gluten. Şi, în plus, e şi o reţetă de post. Deci, numai bună de păstrat în carneţelul sau agenda cu reţete de colecţie.
Ca să prepari paste din porumb cu ciuperci ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 de grame de paste (vei obţine 3 porții generoase);
- ciuperci de pădure (asta dacă ai pus la borcan împreună cu mama sau bunica ta. Dacă nu, poţi să dai o fugă la piaţă sau la magazin);
- fasole verde;
- roșii cherry;
- sos de roșii (dacă e făcut de mama sau bunica ta, atunci e genial);
- usturoi;
- foarte puțină sare sau deloc (pentru că sosul de roșii este destul de sărat),
- piper.
Uite cât de simplu prepari această reţetă:
Pentru început, pui apa la fiert cu foarte puțină sare. După ce a dat în clocot se adaugă pastele, pe care le laşi între 10 şi 15 minute, nu mai mult. Iar apoi le scoţi şi le clăteşti cu apă rece.
Acum e timpul să ne întoarcem la legume. Dacă ai ciuperci congelate care au lăsat o zeamă foarte aromată când s-au dezghețat, profită profitat de ea și pune-o în tigaie, în loc de ulei. Apoi adaugă păstăile, iar după 2-3 minute ciupercile și roșiile cherry înghețate. După alte câteva minute pune usturoiul tocat mărunt și sosul de roșii. Lasă-le câteva minute ca să se întrepătrundă mirosurile, iar la final adaugi sare și piper.
Bun, acum amestecă pastele cu legume şi sosul şi pregăteşte-te să te aşezi la masă alături de iubita sau iubitul tău. Sau, de ce nu, gaşca de prieteni.
Poftă nebună!
D.D.