REŢETA ZILEI - LUNI: Piept de pui la cuptor cu praz
Publicat pe 28.11.2016 la 20:00 Actualizat pe 28.11.2016 la 20:22
În bucătărie, puiul poate fi combinat în foarte multe feluri şi se pot obţine adevărate delicatese. Acesta este şi cazul reţetei de azi, de piept de pui la cuptor cu praz, potrivit retetetimea.ro.
În bucătărie, puiul poate fi combinat în foarte multe feluri şi se pot obţine adevărate delicatese. Acesta este şi cazul reţetei de azi, de piept de pui la cuptor cu praz, potrivit retetetimea.ro.
Este un fel de mâncare uşor şi sănătos, care nu se prepară greu. Este o alegere bună pentru persoanele cărora le place să mănânce sănătos.
Ingrediente:
600gr file de pui
500gr praz
1 ardei verde peperoni
1 ardei capia roşu
1 vânără de mărime potrivită
2 linguri de ulei de măsline
sare, piper şi boia de ardei roşu
Mod de preparare:
Se spală bine legumele, apoi curăţaţi vânăta. Prazul se va tăia rondele şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. Adăugaţi ardeii în felii măricele şi se călesc legumele împreună.
După aceea, scoateţi legumele, iar în aceeaşi tigaie încinsă, puneţi vinetele. Se lasă un minut pe fiecare parte, la foc mare.
Condimentaţi carnea cu piper, sare şi boiaua de ardei. Se adaugă puţin ulei de măsline într-o tavă, apoi se vor pune legumele călite în aceasta, feliile de vinete şi se presară sare şi piper(puţină).
Deasupra legumelor se va aşeza carnea de pui, iar tava se acoperă cu aluminiu. Aceasta intră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, unde va sta 25 de minute cu folie şi 10 minute fără aceasta.
Preparatul se scoate de la cuptor şi este gata. Poftă bună!
S.O.