REŢETA ZILEI - LUNI: Prăjitură cu topping de căpşuni! Te va da pe spate cu gustul ei savuros
Publicat pe 05.01.2015 la 16:20 Actualizat pe 05.01.2015 la 16:36
Ai poftă de ceva dulce? Noi îţi vom prezenta un desert care te va binedispune şi îţi va încânta papilele gustative într-o seară rece de iarnă. Acesta este modul cel mai bun în care se prepară o prăjitură cu topping de căpşuni.
Ai poftă de ceva dulce? Noi îţi vom prezenta un desert care te va binedispune şi îţi va încânta papilele gustative într-o seară rece de iarnă. Acesta este modul cel mai bun în care se prepară o prăjitură cu topping de căpşuni.
INGREDIENTE:
- 3 albuşuri de la 3 ouă ecologice mari
- un vârf de cuţit de sare
- 160 g de zahăr brun
- o linguriţă extract de vanilie
- 2 linguriţe de amidon
- 700 g căpşune
- 300 ml smântână pentru frişcă
- un plic zahăr vanilinat
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să bateţi albuşurile cu sarea până fac vârfuri, apoi adăugaţi treptat zahărul brun amestecând bine după fiecare lingură. Turnaţi peste bezea extractul de vanilie şi încorporaţi şi cele două linguriţe de amidon. Tapetaţi o tavă rotundă cu hârtie de copt şi aşezaţi bezeaua cu o lingură, în grămăjoare egale de jur împrejurul tavei, lăsând un gol la mijloc. Băgaţi tava la cuptorul încins la 120 de grade pentru o oră. Între timp bateţi smântâna pentru frişcă cu zahărul vanilinat, spălaţi şi curăţaţi căpşunele. Transformaţi câteva dintre ele într-un sos delicios, pasându-le cu un blender. Lasaţi bezeua să se răcească complet apoi acoperiţi-o cu frişcă şi căpşune. Pe cele mai mari le puteţi tăia în două. La final turnaţi sosul de căpşune pe deasupra. Pentru că aveţi în faţa ochilor o pavlova dezordonată, tot ce mai aveţi de făcut este să o adunaţi în pahare transparente pentru servit, însă numai după ce a stat macar 30 de minute la frigider.