REŢETA ZILEI – LUNI: Prăjitură diplomat de post! Este perfectă pentru această perioadă
Publicat pe 19.12.2016 la 16:55 Actualizat pe 19.12.2016 la 16:51
În perioada postului Crăciunului dulciurile pe care le preparam de obicei nu mai pot fi făcute şi acum deoarece sunt de dulce. Aveţi nevoie de o reţetă de post care să vă placă la nebunie. O aveţi chiar aici. Este o prăjitură tare gustoasă!
În perioada postului Crăciunului dulciurile pe care le preparam de obicei nu mai pot fi făcute şi acum deoarece sunt de dulce. Aveţi nevoie de o reţetă de post care să vă placă la nebunie. O aveţi chiar aici. Este o prăjitură tare gustoasă!
Ingrediente:
- 200 ml de apă
- 1/2 cana de ulei
- 2 căni de făină
- 1/2 cană de zahăr
- 6 linguri pline de miere
- o linguriţă de cacao
- 1 plic de praf de copt.
Pentru topping:
- 0.5 l frişcă vegană
- bucăţele de fructe.
Pentru glazură:
- 50 ml apă
- 50 ml suc de ananas
- 1 plic de gelatină.
Mod de preparare:
Pentru blat, toate ingredientele se pun într-un bol şi se amestecă. Compoziţia aceasta va deveni omogenă, iar atunci va fi pusă într-o tavă de copt tapetată cu făină. Apoi, va fi băgată la cuptor pentru 30 de minute la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit.
În timpul în care blatul este la cuptor voi vă puteţi ocupa de cremă. Bateţi frişca vegană lichidă şi apoi puneţi în ea bucăţelele de fructe.
Crema de frişcă ţi fructele se aşează peste blat în strat gros şi se nivelează cu o spatulă sau un cuţit lat.
Glazura se pune apoi peste întreaga prăjitură şi se bagă la frigider.
Este un desert minunat pentru postul Crăciunului. Poftă bună!
C.P.