REŢETA ZILEI - LUNI: Somon înfăşat în aluat fraged
Publicat pe 23.05.2016 la 15:55 Actualizat pe 23.05.2016 la 17:02
Somonul înfăşat în aluat fraged este ideal pentru o masă de prânz copioasă, care să-ţi dea energie pentru tot restul zilei. Este o reţetă uşor de pregătit, iar cei dragi vor fi absolut încântaţi şi vor vrea şi ei reţeta.
Somonul înfăşat în aluat fraged este ideal pentru o masă de prânz copioasă, care să-ţi dea energie pentru tot restul zilei. Este o reţetă uşor de pregătit, iar cei dragi vor fi absolut încântaţi şi vor vrea şi ei reţeta.
Ingrediente: un file de somon proaspăt, fără piele, 60 g de unt la temperatura camerei, coajă rasă de la o lămâie, o mână de frunze de busuioc verde tocat mărunt, o legătură de mărar proaspăt tocat, 3 linguri de muştar cu boabe întregi, sare de mare, piper negru proaspăt râşnit, un gălbenuş bătut, potrivit printesapolonic.ro
Ingrediente pentru aluat: 300 g de făină, 125 g de unt rece, 1 linguriţă sare de mare, 60 ml de apă cu gheaţă
Mod de preparare aluat: Se făina cu sarea, apoi se adaugă cuburile de unt şi se sfarmă cu o furculiţă până când se obţine consistenţa unor firimituri de pâine. Se adaugă treptat apa cu gheaţă şi se frământă cu aceeaşi furculiţă, fără a atinge aluatul cu mâna. La final, se presară puţină făină pe o folie alimentară şi se împachetează aluatul, după care se pune la frigider cel puţin 30 de minute.
Mod de preparare file somon: trebuie examinat şi scoase oasele, apoi tăiat în două părţi egale, tamponat cu şerveţele şi asezonat cu sare şi piper. Una din părţi se unge cu untul amestecat bine cu busuioc, mărar şi coajă de lămâie, iar cealaltă cu muştar. Se suprapun cele două părţi, apoi se scoate aluatul din frigider, se întinde cu un sucitor până obţine grosimea unei monede. Apoi, se înfaşă somonul în aluat şi acesta se unge cu gălbenuş bătut. Se asesonează cu sare şi piper, apoi se pune în tavă şi se bagă la frigider la 30 de minute. Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade şi apoi se scoate tava cu somon din frigider şi se dă la cuptor.
Pont: Îl puteţi testa cu ajutorul unei scobitori. Dacă iese caldă după ce o înfigeţi în mijloc, somonul e mediu, dacă iese fierbinte, atunci e bine pătruns.
A.E.D.