REŢETA ZILEI - LUNI: Supă cremă de ţelină cu nucă şi pere
Publicat pe 31.10.2016 la 20:00 Actualizat pe 31.10.2016 la 20:16
Supa cremă de ţelină cu nucă este alegerea perfectă pentru o masă uşoară şi totodată sofisticată. Dacă vrei să mănânci sănătos, dar şi un preparat gustos, această reţetă este numai bună, conform e-retete.ro.
Supa cremă de ţelină cu nucă este alegerea perfectă pentru o masă uşoară şi totodată sofisticată. Dacă vrei să mănânci sănătos, dar şi un preparat gustos, această reţetă este numai bună, conform e-retete.ro.
Reţeta curpinde atât prepararea super, dar şi cea a crutoanelor de nucă ce completează perfect meniul. Este foarte uşor de gătit şi este absolut delicioasă.
Ingrediente supă:
350gr rădăcină ţelină
150gr cartofi făinoşi
1 ceapă medie
1 lingură unt
2 linguri ulei
1 fur cimbru
sare şi piper după gust
Ingrediente crutoane de nucă:
1/2 pară sau măr dulce
4 frunze ţelină
3 fire pătrujel
10 sâmburi de nucă
1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Ţelina şi cartofii se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt. Se călesc în ulei 10-15 minute la foc mic până când ţelina se rumeneşte. După aceea, adăugaţi untul şi mai aşteptaţi un minut, amestecând din când în când.
Adăugaţi cimbrul împreună cu 2-5 căni de apă. Se pune sare şi piper după gust şi se aduce la fierbere cu un capac peste, până când legumele sunt moi.
Scoateţi cimbrul, iar restul mixaţi la blender până se obţine o cremă fină. Adăugaţi sare în supă.
Pentru crutoanele de nuci, tocaţi foarte mărunt ţelina şi pătrunjelul. Se adaugă nuca bine mărunţită. Tăiaţi para cubuleţe şi adăugaţi-o în compoziţie. Tot amestecul se va stropi cu suc de lămâie şi un pic de sare. Amestecaţi şi adăugaţi uleiul.
Supa se serveşte caldă cu multe "crutoane" şi puţin ulei de nucă.
S.O.