REŢETA ZILEI: Luni - Tajine de vită. Un preparat foarte gustos
Publicat pe 02.01.2017 la 15:40 Actualizat pe 02.01.2017 la 15:40
Ai rămas în pană de idei, nu mai şti ce să găteşti? Îţi spunem noi o reţetă super simplă de tajine de vită.
Ai rămas în pană de idei, nu mai şti ce să găteşti? Îţi spunem noi o reţetă super simplă de tajine de vită.
Ai nevoie de:
- 350 g muşchi de vită tăiat cubuleţe
- o ceapă tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi feliaţi
- 250 g cartofi tăiaţi în 4
- 2 morcovi tăiaţi julien
- 2 roşii tocate
- o gulie feliată
- câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat
- 20 ml ulei de porumb
- o linguriţă de ghimbir uscat şi măcinat
- jumătate de linguriţă de şofran
- sare de mare
- piper proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Puneţi la foc vasul fără capac, încingeţi bine uleiul şi rumeniţi bucăţile de carne. Adăugaţi ceapa, usturoiul, ghimbirul, şofranul, sare şi piper şi mai perpeliţi totul 1-2 minute. Amestecaţi bine şi invitaţi pe rând în tajine cartofii, morcovul, gulia şi roşiile. Acoperiţi-le cu ţuguiatul capac şi lăsaţi aromele să se îmbrăţişeze preţ de o oră. Verificaţi din când în când dacă este suficient lichid, iar la nevoie mai adăugaţi puţină apă. Se savurează fierbinte, direct din vas, cu o ploaie verde de pătrunjel proaspăt şi aromat, conform printesapolonic.ro.
R.P.