REŢETA ZILEI - LUNI: Tigelle - pâinici coapte italieneşti
Publicat pe 16.01.2017 la 15:36 Actualizat pe 16.01.2017 la 15:52
Dacă vrei să impresionezi, trebuie să încerci ceva nou. O masă italienească, dar inovativă, pâinici coapte, este alegerea de care ai nevoie, potrivit e-retete-.ro.
Dacă vrei să impresionezi, trebuie să încerci ceva nou. O masă italienească, dar inovativă, pâinici coapte, este alegerea de care ai nevoie, potrivit e-retete-.ro.
Ingrediente:
350gt făină albă BL55/550
50gr făină aibă de tip 480
100ml apă călduţă
125ml lapte călduţ
1 linguriţă zahăr
1/2 plic de drojdie uscată
1 lingură de ulei
25gr untură de porc/raţă
1 linguriţă cu vârf de sare.
Preparare:
Întâi de toate, amestecaţi laptele cu zahărul şi apa. Adăugaţi drojdia şi lăsaţi într-un lo mai cald până când se formează spumă deasupra. Adăugaţi toate ingredientele, ăn afară de sare, apoi frământaţi 5 minute în maşina de pâine sau robotul de frământat.
După aceea, dizolvaţi sarea în foarte puţină apă, 2-3 linguri, apoi continuă frământarea. Compoziţia se va băga într-un castron uns cu ulei şi se lasă timp de o oră, la crescut. După timpul aşteptat, împătureşte aluatul în 4 şi mai lasă-l încă o oră.
Întindeţi aluatul, astfel încât să aibă 1cm grosime, apoi cu un pahar puteţi începe să faceţi forme rotunde. Acestea le veţi pune în două tăvi şi le veţi acoeri în 2 pungi de plastic, apoi se lasă la crescut 30 de minute.
Încingeţi o tigaie antiaderentă, unde se aşază bucăţile rotunde de aluat şi se coc pentru 3 minute pe fiecare parte.
Se scot pâinile şi se servesc sandwichuri sau oricum doriţi dumneavoastră. Poftă bună!
S.O.