REŢETA ZILEI - LUNI: Tocană de pui în dovleac! O reţetă delicioasă şi bogată în vitamine
Publicat pe 17.10.2016 la 14:17 Actualizat pe 17.10.2016 la 14:25
Niciun început de săptămână nu e uşor, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă care să vă mai aline din "suferinţă". Tocana de pui în dovleac este o reţetă de toamnă cu care sigur îţi vei cuceri prietenii veniţi la masă. Delicioasă şi rapid de preparat!
Niciun început de săptămână nu e uşor, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă delicioasă care să vă mai aline din "suferinţă". Tocana de pui în dovleac este o reţetă de toamnă cu care sigur îţi vei cuceri prietenii veniţi la masă. Delicioasă şi rapid de preparat!
Ingrediente: un dovleac, sare, piper, ulei de măsline, un piept de pui, usturoi, roşii, spanac, sos de roşii, busuioc, piper roşu măcinat.
Mod de preparare: se taie dovleacul pe jumătate, se curăţă de seminţe. Apoi se condimentează cu sare şi piper şi se bagă la cuptor la 190 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. În acest timp, într-o tigaie se pun câteva picături de ulei şi se trage pieptul de pui. Se adaugă usturoiul, apoi roşiile şi spanacul, care se lasă la fiert câteva minute. Apoi se adaugă sosul de roşii, busuiocul şi piperul roşu măcinat şi se mai lasă la fiert câteva minute, până când sosul se leagă bine.
Apoi se scoate dovleacul din cuptor, se pune pe un platou. Cu o furculiţă se desface miezul dovleacului copt de coajă şi apoi se toarnă peste sosul de roşii cu pui.
A.E.D.